Επικαιρότητα Ελλάδα

Έκτακτα μέτρα για το Πάσχα από τις 8 μέχρι τις 27 Απριλίου

Aπό τις 8 έως τις 27 Απριλίου εγκαθίστανται μπλόκα σε διόδια, λιμάνια και αεροδρόμια, ενώ στα 300 ευρώ ανεβαίνει το πρόστιμο για τις αδικαιολόγητες και άσκοπες μετακινήσεις.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε νέα αυστηρά μέτρα ενόψει της Περιόδου του Πάσχα. Όπως σημείωσε, η ΕΛΑΣ από τις 6 το απόγευμα έχει στήσει σημεία ελέγχου σε εθνικές οδούς και παραδρόμους, μεταξύ άλλων, και θα διεξάγει εντατικούς ελέγχους όλο το 24ωρο. Από τις 6 το απόγευμα της 8ης Απριλίου 2020, στα διόδια σε όλη την επικράτεια, σε όλες τις εθνικές οδούς, η Ελληνική Αστυνομία εγκαθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων σε 24ωρη βάση. Αντίστοιχα, το ίδιο κάνει και το Λιμενικό Σώμα, σε ελέγχους σε πορθμιακούς σταθμους. Θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων. Οι έλεγχοι αυτοί θα ισχύσουν μέχρι τις 27 Απριλίου.

Από το βράδυ της 8ης Απριλίου 2020, αν κριθεί ότι η προσπάθεια μετακίνησης γίνεται για λόγους αναψυχής θα διπλασιάζεται το πρόστιμο στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε. Επίσης, αναστέλλεται η προς και μεταξύ των νησιών συγκοινωνία, με εξαίρεση όσους είναι μόνιμοι κάτοικοι και τις συνδέσεις μικρών νησιών με μεγαλύτερα.

Πηγή: www.thetoc.gr

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου