top icon
Επικαιρότητα

Λειτουργία σχολών επαγγελματικής κατάρτισης μεταφορέων

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε ο καθορισμός διαδικασίας, περιεχομένου και δικαιολογητικών για τη γνωστοποίηση της έναρξης λειτουργίας σχολών επαγγελματικής κατάρτισης μεταφορέων.

Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε ο καθορισμός διαδικασίας, περιεχομένου, δικαιολογητικών, παραβόλου και κυρώσεων για τη γνωστοποίηση της έναρξης λειτουργίας Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταφορέων (Σ.Ε.ΚΑ.Μ.). Αρμόδια αρχή για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) είναι η Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας, όπου βρίσκεται ο χώρος λειτουργίας της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταφορέων (Σ.Ε.ΚΑ.Μ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΦΕΚ ΕΔΩ

Για την έναρξη λειτουργίας Σ.Ε.ΚΑ.Μ., απαιτείται η προηγούμενη γνωστοποίηση σύμφωνα με το Παράρτημα. Η γνωστοποίηση περιλαμβάνει τις αναγκαίες πληροφορίες για την ασκούμενη δραστηριότητα και υποβάλλεται από τον φορέα της δραστηριότητας, ο οποίος έχει την αποκλειστική ευθύνη για τα περιλαμβανόμενα σ’ αυτή στοιχεία.

Η γνωστοποίηση υποβάλλεται στην Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών του άρθρου 2 αποκλειστικά μέσω του Ο.Π.Σ.-Α.Δ.Ε. του άρθρου 14 του ν. 4442/2016. Μέχρι την ενεργοποίηση του Ο.Π.Σ.-Α.Δ.Ε. ως προς το τμήμα που αφορά στη γνωστοποίηση των Σ.Ε.ΚΑ.Μ., η γνωστοποίηση υποβάλλεται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος www.notifybusiness.gov.gr, το οποίο είναι προσβάσιμο μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ), εφόσον υπάρχει τεχνικά η δυνατότητα. Διαφορετικά υποβάλλεται σε έγχαρτη μορφή στην Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών του άρθρου 2 ή σε οποιοδήποτε Κ.Ε.Π. που λειτουργεί ως Ε.Κ.Ε. σύμφωνα με το άρθρο 7 του ν. 3844/2010 (Α’ 63), με θεώρηση ως προς το γνήσιο της υπογραφής αν δεν κατατίθεται από τον φορέα της δραστηριότητας αυτοπροσώπως.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ