top icon
Επικαιρότητα

Τραμ Πειραιά: έναρξη στις 8 Δεκεμβρίου

Έφτασαν πια οι ημέρες για την έναρξη λειτουργίας του Τραμ Πειραιά, στις 8 Δεκεμβρίου 2021, μετά από σχεδόν εννέα χρόνια από τότε που υπεγράφη η σύμβαση για την επέκταση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Σταθερές Συγκοινωνίες» (ΣΤΑΣΥ) την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, ξεκινά η νέα γραμμή. Αρχικά θα περιλαμβάνει ένδεκα νέες στάσεις: Γήπεδο Καραϊσκάκη, Μικράς Ασίας, Λαμπράκη, Ευαγγελίστρια, Πλατεία Δεληγιάννη, Δημαρχείο, Αγία Τριάδα, Πλατεία Ιπποδαμείας, 34ου Συντάγματος Πεζικού, Ανδρούτσου, Ομηρίδου Σκυλίτση.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα εκτιμάται πως θα παραδοθεί και η δωδέκατη στάση, με την επωνυμία «Ακτή Ποσειδώνος», η οποία θα έχει τον ρόλο του νέου τερματικού σταθμού της Γραμμής 7.

tram citadis

Το δίκτυο Τραμ θα αποτελούν πλέον η Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» και η Γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος». Σταθμός ανταπόκρισης θα είναι η στάση «Πικροδάφνη». Η συχνότητα των δρομολογίων καθορίζεται από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα στα εννέα λεπτά στις εργάσιμες ημέρες και στα δώδεκα λεπτά το Σαββατοκύριακο.

tram citadis

Η διάρκεια διαδρομής διαμορφώνεται στα 33 λεπτά της ώρας για τη διαδρομή «Σύνταγμα – Πικροδάφνη», στα 35 λεπτά της ώρας για το «Πικροδάφνη – Σύνταγμα», στα 57 λεπτά της ώρας για τη διαδρομή «Ασκληπιείο Βούλας – Αγία Τριάδα» και στα 51 λεπτά για το «Αγία Τριάδα – Ασκληπιείο Βούλας». Όπως είναι ήδη γνωστό, ο στόλος του Τραμ ενισχύθηκε με 25 σύγχρονους συρμούς, αναβαθμίζοντας περαιτέρω τις προσφερόμενες υπηρεσίες (φωτ: Σπ.Χατ.)

 tram citadis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ