top icon
Επικαιρότητα

Τροχαία: έλεγχοι σε Πελοπόννησο και Κεντρική Μακεδονία

Συνεχίζονται από την Τροχαία οι στοχευμένοι έλεγχοι σε όλες τις περιφέρειες της χώρας για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας.

Στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 1.013 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 347 παραβάσεις από τις 15 ως τις 23 Ιουλίου στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Συνελήφθησαν επτά ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί στην Αργολίδα, δύο ημεδαποί στην Αρκαδία, ένας αλλοδαπός στην Κορινθία, έξι ημεδαποί στη Λακωνία και πέντε ημεδαποί στη Μεσσηνία για διάφορες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο ειδικού τροχονομικού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Στις 23 Ιουλίου 2021 σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 4.151 έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 1.586 παραβάσεις, από τις οποίες 716 για υπερβολική ταχύτητα, 60 για παράνομη στάθμευση σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία πεζόδρομους λεωφορειόδρομους διαβάσεις και πεζοδρόμια, 38 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 35 για ΚΤΕΟ, 27 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, 15 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 15 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 12 για αντικανονικό προσπέρασμα, 9 για φθαρμένα ελαστικά, 7 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 7 για αντικανονικούς ελιγμούς και 645 λοιπές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η προσπάθεια για την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων και της ασφαλούς κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο είναι καθημερινή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. Δελτίο Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ