top icon
Επικαιρότητα

Έρχεται η αεριοκίνηση;

Την εκπόνηση μελέτης για τη χρήση φυσικού αερίου στα ιδιωτικής χρήσεως επιβατικά αυτοκίνητα ανακοίνωσε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Σιούφας, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του καινούργιου σταθμού ανεφοδιασμού της ΔΕΠΑ, για τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ στην περιοχή της Ανθούπολη. Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτή θα έχει ολοκληρωθεί το 2006 και έχει ως στόχο την καταγραφή των αναγκών και των εμποδίων της επέκτασης χρήσης του αερίου στα ιδιωτικά αυτοκίνητα. Στόχος είναι να αναπτυχθεί υποδομή για την παροχή αερίου στα πρατήρια όλης της επικράτειας.
Ο σταθμός της ΔΕΠΑ που εγκαινιάστηκε το Σάββατο είναι ο δεύτερος που λειτουργεί στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, μετά από εκείνον στα Άνω Λιόσια. Ανεφοδιάζει έως και 36 λεωφορεία την ώρα, με δυνατότητα παράδοσης 5.000 κυβικών μέτρων αερίου την ώρα. Κατασκευάστηκε με τις πλέον σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, στις οποίες έχουν εναρμονιστεί και οι ελληνικοί κανονισμοί.
 
Σήμερα στο λεκανοπέδιο Αττικής κινούνται 415 λεωφορεία της ΕΘΕΛ με φυσικό αέριο, που ανεφοδιάζονται από τον σταθμό της ΔΕΠΑ στα Άνω Λιόσια. Ο σταθμός της Ανθούσας θα μπορεί να ανεφοδιάζει 500 ακόμη λεωφορεία.
Το έργο του σταθμού της Ανθούσας, προϋπολογισμού 4,9 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτήθηκε κατά 25% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, κατά 25% από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα (ΕΠΑΝ) του υπουργείου Ανάπτυξης και κατά 50% από ίδιους πόρους της ΔΕΠΑ. Θα τροφοδοτείται με φυσικό αέριο από τον κλάδο Λαυρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ