top icon
Κόσμος

«Έρχεται» το νέο ηλεκτρικό SUV της Toyota

Η Toyota θα παρουσιάσει στις 19 Απριλίου ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο.

Με μία teaser φωτογραφία και ένα βίντεο που ολοκληρώνεται με το χαρακτηριστικό σλόγκαν «Beyond Zero», η Toyota ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παρουσιάσει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την εταιρεία στην κατηγορία των «πράσινων» αυτοκινήτων.
Κατά την πάγια τακτική της, η Toyota δεν ανακοινώνει στοιχεία για το νέο της EV, ούτε ασφαλώς και την επίσημη ονομασία του ολοκαίνουργιου και μηδενικών εκπομπών SUV της.

Σύμφωνα πάντως με τις έως τώρα πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το νέο EV της Toyota, το οποίο θα παρουσιαστεί σε μία ακριβώς εβδομάδα από σήμερα, λίγο πριν τα εγκαίνια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Σαγκάης, θα βασίζεται στη γνωστή πλατφόρμα e-ΤΝGA των Ιαπώνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τεχνολογίες και το δάπεδο που θα υιοθετεί το νέο αυτό μοντέλο θα αποτελέσουν τη βάση στο εγγύς μέλλον για την παρουσίαση μιας αντίστοιχης πρότασης από το στρατόπεδο της ιαπωνικής επίσης Subaru.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο SUV της Toyota θα διαθέτει διαστάσεις που θα παραπέμπουν σε εκείνες του δημοφιλούς RAV4 εγκαινιάζοντας παράλληλα μια νέα οικογένεια «καθαρών» μοντέλων για λογαριασμό του Ιάπωνα κατασκευαστή – και ενδεχομένως μια νέα υπο-μάρκα στους κόλπους του.

Τεχνολογικά, η ευέλικτη δομή και αρχιτεκτονική της πλατφόρμας e-TNGA θα είναι σε θέση να υποστηρίξει πολλαπλές λύσεις, τόσο στην μπαταρία όσο και στο πλήθος των ηλεκτροκινητήρων, οι οποίο θα ορίσουν και τη μετάδοση της κίνησης στους δύο άξονες.

Μείνετε συντονισμένοι.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ