top icon
Επικαιρότητα

H νέα McLaren 765LT αποκαλύπτεται (+video)

Η βρετανική εταιρεία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην οικογένεια των Longtail μοντέλων της παρουσιάζοντας την εντυπωσιακή, πανίσχυρη και απόλυτα οδηγοκεντρική 765LT.

Η McLaren συνεχίζει τη διεύρυνση της γκάμα μας – για την περίσταση στα πλαίσια της οικογένειας μοντέλων Super Series – παρουσιάζοντας τη νέα 765LT. Ακριβώς όπως συνέβη με τα προηγούμενα Longtail μοντέλα της, έτσι και εδώ η έμφαση δίνεται στην ενίσχυση των δυναμικών χαρακτηριστικών, στη μείωση του βάρους, στην περαιτέρω βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής καθώς και στην αύξηση της αποδιδόμενης ισχύος από τη μονάδα κίνησης.

McLaren 765LT

Για την περίσταση, η βρετανική εταιρεία κάνει λόγο στο επίσημο δελτίο Τύπου που διένειμε για «εκατοντάδες μηχανολογικές και σχεδιαστικές αλλαγές» σε σχέση με την 720S. Αρχής γενομένης από τον γνώριμο, 4λιτρο V8 κινητήρα της νέας 765LT, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται εγκατεστημένος στο κέντρο του αμαξώματος. Με μέγιστη ισχύ 765 ίππων (σ.σ.: τόσα θα είναι και τα αντίτυπα του αυτοκινήτου που θα κατασκευαστούν) και ροπή 800 Nm, το βρετανικό διαμάντι είναι σε θέση να εξασφαλίσει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 2,8 δλ., ενώ για τα εξίσου ενδεικτικό «0-200» μόλις 7,2 δλ.

McLaren 765LT

Μηχανολογικά διαθέτει, μεταξύ άλλων, σφυρήλατα πιστόνια από αλουμίνιο, διαφορετικό καλιμπράρισμα στην κεντρική μονάδα ελέγχου, διαφορετική και ελαφρύτερη κατά 40% εξάτμιση από τιτάνιο, με τέσσερις μάλιστα απολήξεις στο πίσω μέρος, καθώς και τριπλή επικάλυψη στην κεφαλή, ακριβώς όπως συμβαίνει και με την κινητήρια μονάδα της McLaren Senna. Αναβαθμίσεις διαθέτει και το κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο εξασφαλίζει ταχύτερες αλλαγές κατά την επιτάχυνση κατά 15% σε σχέση με εκείνο της 720S.

McLaren 765LT

Σε σχέση με την τελευταία η 765LT είναι ελαφρύτερη κατά 80 κιλά, με το βάρος της χωρίς υγρά να φτάνει μόλις τα 1.229 κιλά – η τιμή αυτή εξασφαλίζει μια αναλογία 622 ίππων ανά τόνο. Οι μειώσεις στο βάρος έχουν επιτευχθεί μέσω πολλών επιμέρους αναβαθμίσεων, όπως η εκτεταμένη χρήση carbon στις εξωτερικές επιφάνειες αλλά και ελαφρύτερων τζαμιών που παραπέμπουν στις καθαρόαιμες σπορ κατασκευές της εταιρείας. Σχεδιαστικά, σε σχέση με την 720S, οι βασικότερες αλλαγές εντοπίζονται στο φουλ carbon splitter στο εμπρός μέρος, στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, στα διαφορετικά παρσπιέ και πίσω προφυλακτήρα, στον διαχύτη αέρα, καθώς στην Longtail πίσω αεροτομή.

McLaren 765LT

Από εκεί και πέρα, ο πίσω πρόβολος είναι μεγαλύτερος κατά 10 χλστ. σε σχέση με τον αντίστοιχο της 720S και κατά 400 χλστ. στο εμπρός μέρος. Στο εσωτερικό οι πινελιές έχουν ανάλογο ύφος και στόχο. Έτσι, για λόγους μείωσης του βάρους, η νέα 765LT δεν διαθέτει ηχοσύστημα, ούτε κλιματισμό (-10 kg), στοιχεία ωστόσο που μπορούν να εγκατασταθούν κατόπιν ειδικής παραγγελίας. Από εκεί και πέρα, το βρετανικό super-car διαθέτει στο εσωτερικό του καθίσματα από carbon (-18 kg), αλλά και αντίστοιχα μέρη στις πόρτες, το ταμπλό και  το κεντρικό τούνελ (-14,3 kg).

Αναβαθμίσεις διαθέτει και το σύστημα πέδησης, το οποίο προέρχεται από την Senna και αποτελείται από κεραμικούς δίσκους και σύστημα ψύξης που μειώνουν τη θερμοκρασία λειτουργίας κατά τη χρήση του αυτοκινήτου στην πίστα κατά 50 βαθμούς Κελσίου. Από εκεί και πέρα, η νέα 756LT διαθέτει διαφορετικά αμορτισέρ και ελατήρια (-1,5 kg), μεγαλύτερο μετατρόχιο εμπρός και χαμηλότερο ύψος εμπρός. Οι αλουμινένιες ζάντες με τις 10 ακτίνες (-22 kg) «στηρίζονται» με μονό μπουλόνι από τιτάνιο και είναι «ντυμένες» με ελαστικά P Zero Trofeo R της Pirelli.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ