top icon
Επικαιρότητα

H Renault θα κατασκευάζει αλουμινένιους και υβριδικούς κινητήρες στην Τουρκία

Η Renault θα κατασκευάζει για πρώτη φορά στην Προύσα της Τουρκίας αλουμινένιους κινητήρες και με αυτό τον τρόπο το εργοστάσιο της στην περιοχή θα καταστεί το μοναδικό στην Ευρώπη που θα παράγει υβριδικές μονάδες κίνησης, δήλωσε χθες ο υπουργός βιομηχανίας και τεχνολογίας της χώρας.

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο εργοστάσιο της Renault Τουρκίας που βρίσκεται στην Προύσα, ο Mustafa Varank δήλωσε ότι οι κινητήρες που θα κατασκευάζονται σε αυτό θα εξαχθούν στην Κίνα, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σημείωσε επίσης ότι η παραγωγή των κινητήρων τελευταίας γενιάς της Renault θα πραγματοποιηθεί σε μια εγκατάσταση με συνολική επιφάνεια 10.500 τετραγωνικών μέτρων, ενώ για τις ανάγκες λειτουργίας της μονάδας έχουν προσληφθεί περισσότεροι από 100 εξειδικευμένοι μηχανικοί και χειριστές.

Ο υπουργός βιομηχανίας και τεχνολογίας της Τουρκίας προσέθεσε πως, παρά τις προφανείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα η οικονομία της χώρας, η τελευταία βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του, ο Mustafa Varank τόνισε ότι το αλουμίνιο που θα χρησιμοποιείται για την κατασκευή των εν λόγω κινητήρων θα προέρχεται από εγχώριους κατασκευαστές.

Και προσέθεσε:

«Τα παραπάνω θα συνεισφέρουν στη μείωση του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, στην αύξηση της απασχόλησης και στη βελτίωση των εξαγωγών».

Άξια αναφοράς είναι επίσης η δήλωση του υπουργού της χώρας ότι «η Τουρκία θέλει να δει την Renault να παράγει υβριδικά οχήματα στη χώρα και να τα εξάγει».

Από τη μεριά του, ο Antoine Aoun, ο γενικός διευθυντής της Oyak Renault, είπε:

«Έχουμε ολοκληρώσει το κέντρο παραγωγής σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και θα ξεκινήσουμε τη μαζική παραγωγή το 2020.»

Η Renault, μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας, κατασκεύασε 30.729 οχήματα το Σεπτέμβριο, αριθμός που αντιστοιχεί στο 34% της συνολικής παραγωγής της τοπικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, η συνολική παραγωγή της εταιρείας ανήλθε στις 243.302 μονάδες, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (OSD)._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ