top icon
Επικαιρότητα

Η McLaren αναβιώνει την θρυλική F1

Οι Βρετανοί φαίνεται πως δεν έχουν ξεχάσει την ένδοξη F1 και για το λόγο αυτό ετοιμάζονται να παρουσιάσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα από σήμερα τη σύγχρονη εκδοχή της. Με 3θεσια διάταξη στο εσωτερικό, φυσικά.

Η McLaren F1 ήταν αναμφίβολα ένα από τα πιο εμβληματικά υπερ-αυτοκίνητα της εποχής της ξεχωρίζοντας –πέραν της απόδοσης της στο δρόμο- για την 3θεσια διαμόρφωση του εσωτερικού της, με τον οδηγό-χειριστή να κάθεται στη μέση, λίγο πιο μπροστά σε σχέση με τους άλλους δύο συνεπιβάτες του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού Autocar, το οποίο επικαλείται πηγές προερχόμενες από το εσωτερικό της εταιρείας, η McLaren σχεδιάζει μέσα στο 2018 να παρουσιάσει τη νέα F1, την οποία οι ιθύνοντες της μάρκας χαρακτηρίζουν ως «Hyper-GT», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως θα πρόκειται για μια κατασκευή που ναι μεν θα διαθέτει τις απόλυτες επιδόσεις, ωστόσο θα εστιάζει συγχρόνως και στην πολυτέλεια αλλά και στην άνεση που θα παρέχει.

Το όλο project, το οποίο «χειρίζεται» κατ’ αποκλειστικότητα το τμήμα Special Operations της McLaren, έχει αυτή τη στιγμή την κωδική ονομασία ΒP23. Στόχος των Βρετανών, σύμφωνα με την ίδια, ανώνυμη πηγή, είναι να κατασκευαστούν 64 αντίτυπα του μοντέλου. Όσα ακριβώς «πολιτικά» αντίτυπα δημιούργησε η McLaren κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής της αρχέτυπης F1 (1992-1999).

Την κίνηση στη σύγχρονη F1 θα παρέχει μια τροποποιημένη εκδοχή του γνωστού V8 twin turbo κινητήρα των 3,8 λίτρων των Βρετανών, με ισχύ που θα υπερβαίνει κατά τι τους 700 ίππους. Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, οι άνθρωποι της McLaren απορρίπτουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η νέα F1 να διαθέτει ηλεκτρική… αρωγή από έναν  ή και περισσότερους ηλεκτροκινητήρες, όπως συμβαίνει σήμερα με την εξωτική P1.

Σε ότι αφορά στις υπόλοιπες τεχνικές περγαμηνές της νέας F1, οι μέχρι τώρα πληροφορίες είναι περιορισμένες. Σύμφωνα με τις λοιπές… διαρροές, πάντως, το σύστημα Proactive Chassis Control θα δίνει το «παρών» και στη νέα F1, με διαφορετικές σε σχέση με ό,τι μέχρι σήμερα ξέραμε ρυθμίσεις, ενώ το πανάλαφρο μονοκόκ της, ελέω 3θέσιας διάταξης, θα διαθέτει νέα σχεδίαση και δομή._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ