top icon
Επικαιρότητα

Η Mercedes «προκαλεί» με το EQ A concept

Μια teaser φωτογραφία του ηλεκτρικού πρωτότυπου EQ A που θα παρουσιάσει επίσημα και… πλήρως στην Έκθεση της Φρανκφούρτης αποκάλυψε η Mercedes.

Δίπλα από το Project One στο περίπτερό της στη γερμανική πόλη, η Mercedes θα παρουσιάσει μια ακόμα εκδοχή της ηλεκτρικής οικογένειας ΕQ. Θυμίζουμε πως το 2016 οι Γερμανοί από τη Στουτγάρδη είχαν φέρει στο φώς στην πόλη του… φωτός το «απλό» EQ, το οποίο θα δούμε να πλαισιώει τη γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων τους στην κατηγορία των ηλεκτρικών SUV μετά το 2020. Σήμερα, είναι η σειρά του EQ A, ενός μικρου-μεσαίου, όπως όλα μαρτυρούν, χάτσμπακ,.

Προς το παρόν, οι ιθύνοντες της Mercedes δεν ανακοινώνουν περισσότερα στοιχεία για το EQ A, το οποίο θα πατά και αυτό με τη σειρά του στην πλατφόρμα MEA (modular electric architecture). Ωστόσο, είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως η έκδοση παραγωγής του EQ A θα στοχεύει… κατακούτελα στο i3 των Βαυαρών της BMW και φυσικά στo I.D. χάτσμπακ που θα δούμε στις κατά τόπους αγορές την ίδια περίπου περίοδο.

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες από επίσημα χείλη πληροφορίες, το EQ A θα χρησιμοποιεί έναν αντί για δύο ηλεκτροκινητήρες, που θα κινεί αποκλειστικά τους εμπρός τροχούς. Ωστόσο, η GTi εκδοχή του, που θα παρουσιαστεί ένα με δύο χρόνια αργότερα, θα διαθέτει και έναν δεύτερο –φυσικά, στον πίσω άξονα.

Το EQ A είναι ένα από τα 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιάσει ο Γερμανός κατασκευαστής έως το 2025 επενδύοντας στο… ρεύμα μέσα στα προσεχή χρόνια περί τα 10 δις ευρώ, όπως ο ίδιος έχει δημόσια δεσμευτεί.

Σύμφωνα με τα επίσημες αιτήσεις κατοχύρωσης ονομάτων, η Mercedes έχει «δεσμεύσει» επίσης τα ονόματα EQ S και EQ E με άγνωστες προς το παρόν… διαθέσεις._X.A.

Mercedes EQ SUV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ