top icon
Επικαιρότητα

Η PSA πούλησε τα κεντρικά της γραφεία!

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την οικονομική δυστοκία της εποχής, το γκρουπ PSA/Peugeot-Citroen πούλησε τα κεντρικά της γραφεία που βρίσκονται στο κέντρο του Παρισιού.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την οικονομική δυστοκία της εποχής, το γκρουπ PSA πούλησε τα κεντρικά της γραφεία που βρίσκονται στο κέντρο του Παρισιού.

Ως γνωστόν, μόλις πριν λίγες μέρες, ο γαλλικός κολοσσός ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα προχωρήσει σε συνεργασία (βλ. στρατηγική συμμαχία) με την αμερικάνικη GM, κίνηση η οποία αναμένεται να μειώσει σημαντικά στο εγγύς μέλλον το κόστος εξέλιξης νέων μοντέλων μέσω της χρήσης κοινών δαπέδων και μηχανικών μερών, ενώ, την ίδια στιγμή, μέσω της πώλησης προς την αμερικάνικη φίρμα ενός σημαντικού μεριδίου του μετοχικού της κεφαλαίου (7% περίπου), θα εισρεύσουν στα ταμεία της PSA (Peugeot-Citroen) περί το 1 δις ευρώ, ποσό που αναμένεται να καλύψει ένα σημαντικό τμήμα των σημερινών χρεών της. Σε αυτό, αλλά και στην απόφαση για αποχώρηση, για λόγους κόστους, της εταιρείας από το LeMans, έρχεται σήμερα να προστεθεί μια ακόμα «κίνηση» των Γάλλων, οι οποίοι επίσημα επιβεβαιώνουν πως τα κεντρικά τους γραφεία, τα οποία βρίσκονται στο κέντρο του Παρισιού, 700 μόλις μέτρα από την Αψίδα του Θριάμβου και τη διάσημη λεωφόρο Champs-Elysees, αλλάζουν… χέρια, έναντι του ποσού των 245,5 εκ. ευρώ. Αξίζει να προσθέσουμε πως ο αγοραστής τους είναι η «Caisse de dépôt et placement du Québec», θυγατρική της εταιρείας real estate «Ivanhoé Cambridge», η οποία, όπως επίσημα ανακοινώθηκε, μέσω της διαδικασίας του leasing, θα νοικιάζει για τα επόμενα 9 τουλάχιστον χρόνια τα εν λόγω γραφεία στο γκρουπ PSA, συνεχίζοντας έτσι να στεγάζει τους 1.900 και πλέον εργαζομένους του.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ