top icon
Επικαιρότητα

60 χρόνια για το Fiat 500 με την έκδοση Anniversario (video)

Μια έκδοση του σύγχρονου «500» με στιλιστικές αλλαγές με αφορμή την επέτειο των 60 χρόνων από την παρουσίαση του αειθαλούς μικρού της Fiat.

Ήταν 4 Ιουλίου του 1957 όταν η Fiat παρουσίασε με περισσή λαμπρότητα στο Τορίνο της Ιταλίας το «ορίτζιναλ» 500, ένα αυτοκίνητο που έμελε να γράψει τη δική του ιστορία στις σελίδες της παγκόσμιας αυτοκίνησης. Σήμερα, έξι δεκαετίες μετά, η ιταλική εταιρεία γιορτάζει τα «60χρονα» του μοντέλου της παρουσιάζοντας την έκδοση Anniversario, η οποία είναι διαθέσιμη τόσο στο «κλειστό» 500 όσο και στην έκδοση cabrio.

Οι δυνητικοί αγοραστές της έκδοσης, πέρα από τους γνώριμους εξωτερικούς χρωματισμούς του σύγχρονου «500», μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις πιο vintage αποχρώσεις Sicilia Orange και Riviera Green. Επίσης, η Fiat προσφέρει και τις 16άρες ρετρό ζάντες ελαφρού κράματος σε λευκό χρώμα που στο κέντρο του κοσμούνται από απαστράπτοντα στρογγυλά καλύμματα, τα οποία φυσικά παραπέμπουν και αυτά στο αρχέτυπο μοντέλο της σειράς. Αντίστοιχες πινελιές που παραπέμπουν στις επικρατούσες σχεδιαστικές τάσεις της δεκαετίας του ’60 απαντώνται και στο εσωτερικό με την πλαστική «φάσα» στο ταμπλό να είναι βαμμένη στο ίδιο χρώμα με εκείνο των εξωτερικών επιφανειών.

Αξίζει να προσθέσουμε πως το Fiat 500 Anniversario είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις ντίζελ, βενζίνης και φυσικού αερίου με κινητήρες που αποδίδουν από 69 έως και 105 ίππους._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ