top icon
Επικαιρότητα

Ακόμη ένας τίτλος για το Fiat Ducato

Το Ducato συνεχίζει να προσφέρει βραβεύσεις στην οικογένεια της Fiat Professional, αφού για 12η συνεχόμενη χρονιά κέρδισε τον τίτλο Best Motorhome Base, αντιμετωπίζοντας μια σειρά ισχυρών αντιπάλων.

Το βραβείο απονέμεται τα τελευταία 25 χρόνια από τους αναγνώστες του Γερμανικού περιοδικού Promobil, το οποίο ειδικεύεται στη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων. Η διάκριση έρχεται να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του κοινού στο Ducato, το οποίο έχει αναγνωριστεί ως η ιδανική βάση για τη μετασκευή σε αυτοκινούμενα τροχόσπιτα. Σε μία αγορά που συνεχώς παρουσιάζει αυξητική τάση (+10% το 2018 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά), το Ducato σχεδιάστηκε ειδικά ώστε να προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε όσους αγαπούν αυτό το ξεχωριστό τρόπο διακοπών.


Η επιτυχία του Ducato σε αριθμούς


Το Ducato παράγεται στο μεγαλύτερο εργοστάσιο ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της Ευρώπης, στο Sevel in Val di Sangro της Ιταλίας, το οποίο καταλαμβάνει έκταση μεγαλύτερη των 1.200.000μ2.


Το 2018 πέρασαν τη γραμμή παραγωγής του συγκεκριμένου εργοστασίου περισσότερα από 297.000 οχήματα, αριθμός ρεκόρ. Τα τελευταία 4 χρόνια η εντατικοποίηση της παραγωγής είναι συνεχής, ενώ σε σχέση με 6 χρόνια πριν η αύξηση έχει ξεπεράσει το 46%.


Από το 1981 που ξεκίνησε η παραγωγή του Ducato έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 13.000 εκδόσεις, ενώ το μοντέλο πωλείται σε 80 χώρες στον κόσμο.


Το 75% των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων στην Ευρώπη έχουν ως βάση το Fiat Ducato.


Περισσότερα από 1.800 είναι τα ειδικευμένα σημεία τεχνικής υποστήριξης Fiat Camper Assistance στην Ευρώπη, ενώ 6.500 εξουσιοδοτημένα συνεργεία μπορούν να παρέχουν υποστήριξη σε αυτοκινούμενα τροχόσπιτα που έχουν ως βάση το Ducato.


Η απόλυτη κυριαρχία στην κατηγορία των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων αντανακλά τις δυνατότητες που προσφέρει το Ducato. Το μοντέλο της Fiat Professional ήταν το πρώτο όχημα του είδους που προσέφερε μπροστινή κίνηση και εγκάρσια τοποθετημένο κινητήρα, στοιχεία που επέτρεψαν τη δημιουργία ενός εντελώς επίπεδου χώρου για την τοποθέτηση μετασκευών πίσω από την καμπίνα. Από γενιά σε γενιά το Ducato παρουσίαζε όλο και περισσότερα νέα τεχνολογικά στοιχεία, όπως χαμηλότερο και ελαφρύτερο σασί, δυνατότητα για μεγαλύτερο πλάτος μετασκευών και κυρίως κορυφαία εκμετάλλευση χώρου.

Το Ducato αποτελεί την ιδανική βάση και για μία μεγάλη γκάμα μετατροπών, ενώ με στόχο να προσφέρει ακόμα υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες στους κατόχους αυτοκινούμενων τροχόσπιτων, η Fiat Professional, δημιούργησε το εξειδικευμένο τμήμα Fiat Professional For Recreational Vehicles, μία ακόμα πρωτοπορία στην κατηγορία. Η οικογένεια του Ducato είναι διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 5 χρόνια οδική βοήθεια. Οι τιμές για το Ducato Van ξεκινούν από τις 19.090 ευρώ και για το Ducato Chassis από τις 19.264 ευρώ (τιμές πλέον Φ.Π.Α. 24% και με όφελος Fiat Professional 2.900 ευρώ)._Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ