top icon
Κόσμος

Alpine: Ηλεκτρική Α110 και νέα ηλεκτρικά hot-hatch και GT μοντέλα

Η Alpine αποκαλύπτει μερικώς την επερχόμενη, πλήρως ηλεκτρική της γκάμα, στην οποία περιλαμβάνονται η νέα A110, ένα hatchback και ένα σπορ GT μοντέλο.

Η Alpine θα είναι μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα από το 2024 και μετά, όπως επιβεβαίωσε επίσημα και για μία ακόμα φορά ο νέος CEO του ομίλου, Luca de Meo, παρουσιάζοντας πριν λίγο το ανανεωμένο πλάνο εξηλεκτρισμού του Groupe Renault για τα προσεχή χρόνια.

Στα πλαίσια των ως άνω ανακοινώσεων (διαβάστε τον πλήρη φάκελο εδώ), ο γαλλικός όμιλος αποκάλυψε και τις πρώτες teaser φωτογραφίες των επερχόμενων, αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Alpine.

Το πρώτο από αυτά είναι ο αντικαταστάτης της Α110, ο οποίος εξελίσσεται αυτή τη στιγμή σε συνεργασία με την Lotus.

Το δεύτερο, όπως διακρίνει κανείς και στη σχετική φωτογραφία, θα είναι ένα «καυτό» ηλεκτρικό χάτσμπακ μοντέλο, το οποίο θα βασίζεται εν πολλοίς στο επίσης ηλεκτρικό Renault 5.

Από τα σχετικά σκίτσα είναι φανερό, τέλος, ότι το τρίτο EV της Alpine θα είναι ένα GT μοντέλο, που όπως όλα δείχνουν θα σταθεί απέναντι σε μοντέλα όπως το Audi e-tron GT και η Porsche Taycan.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ισχυρός άνδρας του Groupe Renault δεν αποκάλυψε στοιχεία αναφορικά με τις λοιπές περγαμηνές των τριών νέων, ηλεκτρικών μοντέλων της Alpine – ούτε και το χρονοδιάγραμμα της επίσημης πρεμιέρας του.

Alpine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Alpine
  • Alpine
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ