Επικαιρότητα Κόσμος

Αποκάλυψη για τη νέα McLaren 620R

Η νέα McLaren 620R είναι ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό με πινακίδες κυκλοφορίας που αποτελεί την πολιτική έκδοση δρόμου της 570S GT4.

Η νέα McLaren 620R είναι ένα περιορισμένης παραγωγής αυτοκίνητο… βόλτας με αγωνιστικές ωστόσο περγαμηνές που έρχεται να ενταχθεί από τις αρχές του επόμενου έτους στην οικογένεια Sport Series της βρετανικής εταιρείας. Σύμφωνα με την McLaren πρόκειται «για ένα αγωνιστικό με άδεια κυκλοφορίας στο δρόμο» διαθέτοντας το πλαίσιο, τα αεροδυναμικά βοηθήματα και εν γένει το «πολεμικό» DNA της καθαρόαιμης 570S GT4.

McLaren 620S

Όπως με καμάρι αναφέρουν στις επίσημες ανακοινώσεις τους οι άνθρωποι από το Woking της Μ. Βρετανίας, η 620R είναι το ταχύτερο μέλος της οικογένειας Sport Series αποδίδοντας – όπως μαρτυρά και η ονομασία της, άλλωστε – μέγιστη ισχύ 620 ίππων. Τόσα ακριβώς είναι και τα Nm της μέγιστης ροπής του γνωστού και μη εξαιρετέου πλέον V8 κινητήρα των 3,8 λίτρων της Ricciardo, ο οποίος θα κινεί ασφαλώς και τα 350 μόλις αντίτυπα της 620R συνεργαζόμενος με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

McLaren 620R

Με συνολικό «καθαρό» βάρος μικρότερο κατά 30 κιλά σε σχέση με εκείνο της McLaren 570S GT4 (1.282 κιλά), η 620R είναι σε θέση να επιταχύνει από πλήρη ακινησία έως τα πρώτα 100 και 200 χλμ./ώρα σε χρόνο 2,9 και 8,1 δλ., αντίστοιχα, αναπτύσσοντας τελική ταχύτητα που επισήμως φτάνει τα 322 χλμ./ώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως το αυτοκίνητο είναι εξελιγμένο ώστε να μπορεί να κινείται εντός και εκτός πίστας με «φαλακρά» ελαστικά – ωστόσο η εταιρεία παραδίδει στους πελάτες της τη νέα 620R με ημι-σλικ ελαστικά Trofeo R της Pirelli.

McLaren 620R

Η McLaren 620R, η οποία εξοπλίζεται με κεραμικούς δίσκους 390 και 380 χλστ., υιοθετεί την coil over ανάρτηση της 570S GT4 η οποία διαθέτει 32 διαφορετικές θέσεις σε κάθε της άκρο ως προς την συμπίεση και το rebound της. Σε σχέση με εκείνα μιας «συμβατικής» 570S, τα αμορτισέρ της 620R διαθέτουν μικρότερο ανά μονάδα βάρος της τάξης των 6 κιλών. Την ίδια ώρα, πιο άκαμπτες είναι και οι αντιστρεπτικές δοκοί, ενώ τα top mounts της ανάρτησης είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι.

McLaren 620R

Στον τομέα της αεροδυναμικής χαρακτηριστική είναι η παρουσία μιας ρυθμιζόμενης αεροτομής από carbon στο πίσω μέρος, η οποία δανείζεται το σχεδιασμό της από εκείνες της κατηγορίας GT4. Σύμφωνα με την εταιρεία, το συγκεκριμένο «καλούδι» μπορεί να εξασφαλίσει την ανάπτυξη κάθετης δύναμης έως και 185 κιλά – από εκεί και πέρα, νέο σχεδιασμό διαθέτουν οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, το καπό, καθώς και τα εμπρός φτερά.

McLaren 620R

Στο εσωτερικό της 620R… περιττά καλούδια, όπως οι μοκέτες, ο κλιματισμός, το ηχοσύστημα και το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης έχουν σταλεί στο πυρ το εξώτερον προκειμένου το βάρος να διατηρηθεί σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλά επίπεδα – κατόπιν απαίτησης του ιδιοκτήτη όμως μπορούν να εγκατασταθούν εκ νέου χωρίς χρέωση. Η οθόνη αφής των 7 ιντσών έχει διατηρηθεί προσφέροντας όλες τις απαραίτητες ενδείξεις ενός συστήματος τηλεμετρίας για χρήση εντός πίστας (McLaren Track Telemetry). Από εκεί και πέρα, τα καθίσματα είναι κατασκευασμένα από κάρμπον με τις ζώνες 6 σημείων να είναι στάνταρ._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου