top icon
Κόσμος

Aπρόσκοπτη συνδεσιμότητα και προηγμένο σύστημα ενημέρωσης για το νέο Ford Focus

Το νέο Ford Focus έρχεται να ανοίξει νέους ορίζοντες και με την κορυφαία σουίτα τεχνολογιών του, η οποία εξασφαλίζει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα για όλους τους επιβάτες για μία ξεκούραστη και απόλυτα συνδεδεμένη οδηγική εμπειρία.

Έτσι, το καταξιωμένο οικογενειακό μοντέλο της Ford απολαμβάνει στη νεότερη γενιά του όλα τα πλεονεκτήματα του νέου συστήματος επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 4 της εταιρείας, το οποίο χρησιμοποιεί έναν προηγμένο αλγόριθμο μηχανικής μάθησης ώστε να «εκπαιδευτεί» από τη συμπεριφορά των οδηγών για να παρέχει ακόμα πιο ακριβείς υποδείξεις και αποτελέσματα αναζήτησης με την πάροδο του χρόνου. Το SYNC 4 υποστηρίζεται στο νέο Ford Focus από μία νέα, κεντρική οθόνη αφής 13,2 ιντσών με διαισθητική διεπαφή που εξασφαλίζει ότι όλοι οι οδηγοί μπορούν με όχι περισσότερα από ένα ή δύο αγγίγματα να διαχειρίζονται τις εφαρμογές, τις πληροφορίες, καθώς και τα συστήματα που επιθυμούν. Η νέα οθόνη περιλαμβάνει επίσης χειριστήρια για λειτουργίες όπως η θέρμανση και ο εξαερισμός που μέχρι πρότινος ενεργοποιούνταν μέσω φυσικών διακοπτών, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας πιο απέριττης και μινιμαλιστικής κεντρικής κονσόλας. Το σύστημα προσφέρει επίσης ασύρματη συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto, επιτρέποντας την άριστη ενσωμάτωση μεταξύ των λειτουργιών του smartphone και του SYNC 4.

Ford Focus

Ταυτόχρονα, χάρη στο προηγμένο σύστημα αναγνώρισης φωνής, οι επιβάτες του νέου Focus μπορούν να χρησιμοποιούν φυσικό λόγο σε 15 ευρωπαϊκές γλώσσες, συνδυάζοντας δεδομένα του οχήματος με αναζητήσεις στο διαδίκτυο – με τη βοήθεια του FordPass Connect – για γρήγορη και ακριβή απόκριση σε εντολές για συστήματα ψυχαγωγίας, τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα κειμένου, καθώς και για το σύστημα ελέγχου του κλιματισμού και δελτία καιρού.

Ford Focus

Το SYNC 4 επιτρέπει την ίδια στιγμή ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού Ford Power-Up που θα βελτιώνουν το νέο Ford Focus με την πάροδο του χρόνου. Οι ενημερώσεις αυτές μπορούν να εγκαθιστούν μεγάλο μέρος του νέου λογισμικού στο παρασκήνιο ή σε προκαθορισμένες ώρες, με πολλές από αυτές να απαιτούν ελάχιστες ή και καμία ενέργεια από τον οδηγό. Αυτές οι αναβαθμίσεις μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία ιδιοκτησίας και να συμβάλλουν στη μείωση των επισκέψεων στο συνεργείο, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τις λειτουργίες, την ποιότητα, την εμπειρία, τις δυνατότητες και τις ανέσεις του αυτοκινήτου.

Μέσω της εφαρμογής FordPass, ο ιδιοκτήτες και χρήστες του νέου Ford Focus μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μία σειρά συνδεδεμένων υπηρεσιών μέσω του smartphone τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να παραμένουν συνδεδεμένοι με το αυτοκίνητο από οπουδήποτε και να χρησιμοποιούν χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου τους όπως είναι για παράδειγμα το Vehicle Status για τον έλεγχο της στάθμης καυσίμου, τη διάρκεια ζωής του λαδιού και άλλα, καθώς και το Remote Start. Το σύστημα SecuriAlert της Ford παρέχει πρόσθετη ξεγνοιασιά μέσω των αισθητήρων του οχήματος που παρακολουθούν την όποια απόπειρα παραβίασης – ακόμα και εάν χρησιμοποιείται κλειδί – και στέλνουν ειδοποιήσεις στο smartphone του χρήστη.

Ford Focus

Τα νέα Ford Focus με SYNC 4 έχουν το προνόμιο μιας δωρεάν δοκιμαστικής πρόσβασης στις συνδρομητικές υπηρεσίες Connected Navigation και Ford Secure, η οποία υποστηρίζει λειτουργίες όπως δελτία κυκλοφορίας, καιρού και πληροφορίες στάθμευσης σε πραγματικό χρόνο, καθώς και το Local Hazard Information για μία αναβαθμισμένη εμπειρία χρήστη.
Η συνδρομητική υπηρεσία Ford Secure περιλαμβάνει την Stolen Vehicles Services που προσφέρει υποστήριξη διαθέσιμη σε 24ωρη βάση σε περίπτωση κλοπής του οχήματος, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης και ανάκτησής του. Η υπηρεσία Ford Secure θα αποκτήσει μελλοντικά τη δυνατότητα Neighbourhood Alerts (ειδοποιήσεις από άλλα οχήματα προστατευμένα με SecuriAlert στην περιοχή), καθώς και τη Location Alerts (δυνατότητα δημιουργίας ορίων επιλεγμένων από το χρήστη σε συνδυασμό με την αποστολή push notifications εάν το όχημα βγει εκτός αυτών των ορίων), στο πλαίσιο των ασύρματων ενημερώσεων Power-Up.

Με τη σειρά του, το Connected Navigation του νέου Ford Focus περιλαμβάνει πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και προβλέψεις από την TomTom, με την Garmin να υποδεικνύει τις πιο κατάλληλες διαδρομές. Τα live δελτία καιρού εξασφαλίζουν τη συνεχή ενημέρωση του οδηγού για τις συνθήκες που επικρατούν τόσο στη διαδρομή, όσο και στον προορισμό του. Επίσης, τα τελευταία μπορούν να προειδοποιούν για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που μπορεί να επηρεάσουν το ταξίδι του, ενώ την ίδια στιγμή τρισδιάστατοι χάρτες μεγάλων πόλεων καθώς και πληροφορίες στάθμευσης βοηθούν στην πλοήγηση σε άγνωστα περιβάλλοντα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ