top icon
Επικαιρότητα

Αστυνομικός «σταματά» το αυτόνομο όχημα της Google!

Στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, οι αρχές σταμάτησαν το αυτόνομα κινούμενο όχημα της Google επειδή βραδυπορούσε!

Το Google Autonomous Vehicle κινούταν με ταχύτητα 24 μιλίων/ώρα (39 χλμ./ώρα) σε ένα πολυσύχναστο τμήμα του οδικού δικτύου στην περιοχή Mountain View της Καλιφόρνια στο οποίο η επιβεβλημένη ανώτατη ταχύτητα κίνησης των οχημάτων είναι 35 μίλια/ώρα (56 χλμ./ώρα), κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό μιας μεγάλης… ουράς πίσω του.

Αυτό ακριβώς ήταν που τράβηξε την προσοχή των πάντοτε «ευαίσθητων» αστυνομικών αρχών της περιοχής.

Σύμφωνα με το βρετανικό BBC, ο αστυνομικός σταμάτησε το όχημα και αμέσως επικοινώνησε με το κέντρο που διαχειρίζεται την κίνηση του εν λόγω οχήματος προκειμένου να ενημερώσει τους αρμοδίους για το παράπτωμα της «παρεμπόδισης κυκλοφορίας» στο οποίο υπέπεσε.

Θυμίζουμε πως με βάση τη νομοθεσία στην πολιτεία της Καλιφόρνια, το Google Autonomous Vehicle, το οποίο εξελίσσεται πυρετωδώς εδώ και αρκετό καιρό από τον αμερικάνικο κολοσσό, υποχρεούται να κινείται με ταχύτητες που δεν υπερβαίνουν τα 25 μίλια/ώρα (40 χλμ./ώρα) και πάντα σε οδικές «ζώνες» στις οποίες το ανώτατο όριο ταχύτητας δεν υπερβαίνει τα 35 μίλια/ώρα (56 χλμ./ώρα).

Φυσικά, η Google δεν άφησε ασχολίαστο το συγκεκριμένο συμβάν εκδίδοντας την εξής ανακοίνωση:

«Οδήγηση με πολύ χαμηλή ταχύτητα; Πολύ σπάνια οι αρχές σταματούν ένα όχημα για αυτό τον λόγο. Εμείς έχουμε θεσπίσει το ανώτατο όριο ταχύτητας του πρωτοτύπου μας στα 25 μίλια/ώρα για λόγους ασφάλειας. Θέλουμε το όχημα να είναι φιλικό και προσιτό στον κόσμο παρά να είναι τρομακτικό με τον τρόπο που κινείται στις γειτονιές. Όπως έκανε ο συγκεκριμένος αστυνομικός , έτσι και ο κόσμος σταματά συχνά το πρωτότυπο μας στο δρόμο προκειμένου να μάθει περισσότερα για αυτό. Ύστερα από 1,2 εκ. μίλια δοκιμών (πρόκειται για απόσταση ίση με εκείνη που διανύει ένας μέσος οδηγός σε 90 χρόνια), είμαστε περήφανοι που ποτέ δεν πήραμε μια κλήση»!_Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ