top icon
Κόσμος

Αυτή είναι η κορυφαία Ford Mustang GTD με 800+ ίππους

Η Ford Mustang GTD δεν ένα απλό σπορ αυτοκίνητο, αλλά ένα supercar με το οποίο η εταιρεία θα επιδιώξει να κάνει χρόνο κάτω από 7 λεπτών στο Nurburgring.

Πρεμιέρα έκανε η Ford Mustang GTD, μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση του αγωνιστικού GT3, με άδεια κυκλοφορίας σε δημόσιο δρόμο. Διαθέτει αναβαθμισμένη τεχνολογία που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και προσαρμοζόμενη ανάρτηση και ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα.

Αναμένεται να είναι διαθέσιμη στην αγορά προς το τέλος του 2024 ή αρχές του 2025, με εκτιμώμενη τιμή που θα αγγίζει τα 300.000 ευρώ. Φυσικά δεν θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση σε παραγγελία, καθώς η Ford θα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία που ίσχυε για το Ford GT.

Ford Mustang GTD

Ford Mustang GTD

Η Ford Mustang GTD είναι ένα αυτοκίνητο που ακολουθεί τη φιλοσοφία της αγωνιστικής GT3 και στοχεύει να θέσει τον πήχη ψηλά, με τους ανθρώπους της εταιρείας με σήμα το μπλε οβάλ να υπόσχονται ότι θα γράψει χρόνο κάτω από 7 λεπτά στο Nurburgring Nordschleife.

Κάτω από το καπό της Mustang GTD βρίσκεται ένας ειδικά σχεδιασμένος γι’ αυτή υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας 5,2 λίτρων, που διαθέτει διπλές εισαγωγές αέρα και ξηρό κάρτερ. Το όριο περιστροφής του είναι οι 7.500 σ.α.λ. με την απόδοση να ξεπερνάει τους 800 ίππους, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, τιμή που την καθιστά την πιο ισχυρή Mustang όλων των εποχών.

Ford Mustang GTD

Ford Mustang GTD

Πέρα από τις σημαντικές βελτιώσεις στην ανάρτηση και την αεροδυναμική, που προαναφέραμε, η θηριώδης Mustang GTD πατάει σε τροχούς αλουμινίου 20 ιντσών ή σφυρήλατες ζάντες μαγνησίου, με ελαστικά πλάτους 325 εμπρός και 345 πίσω. Για την πέδηση φροντίζουν μεγάλοι carbon δίσκοι της Brembo, ενώ ειδικοί αεραγωγοί φροντίζουν για την ψύξη τους.

Σύμφωνα με την Ford, το εσωτερικό της Mustang GTD είναι το ίδιο σπορ με το εξωτερικό. Δεσπόζουν τα καθίσματα της Recaro, με λεπτομέρειες από αλουμίνιο και τιτάνιο. Τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί, ενώ οι επενδύσεις που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό είναι από σουέτ, δέρμα και ανθρακονήματα. Φυσικά θα υπάρχουν πολλές επιλογές για τους αγοραστές, έτσι ώστε να το διαμορφώσουν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους.

Ford Mustang GTD

Ford Mustang GTD

Ο Jim Farley, CEO της Ford δήλωσε: «Η Mustang GTD είναι ένα αυτοκίνητο που αποτελεί μια νέα προσέγγιση για εμάς. Δεν είναι ένα αυτοκίνητο δρόμου για πίστα, αλλά ένα αγωνιστικό για το δρόμο. Υιοθετεί τεχνολογία από την αγωνιστική Mustang GT3, την περνάει στο αμάξωμα από ανθρακονήματα της Mustang και την απελευθερώνει στο δρόμο».

Ford Mustang GTD

Ford Mustang GTD

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ