top icon
Επικαιρότητα

Αυτό είναι το νέο 2θέσιο σπορ κουπέ του Gordon Murray

Ο δημιουργός της 3θεσιας McLaren F1 παρουσίασε σήμερα τα σχέδια του για ένα 2θεσιο μικρό σπορ κουπέ μοντέλο, που θα μπει κάτω από τη σκέπη της ιδιόκτητης εταιρείας του, GMA.

Δίνοντας στη δημοσιότητα την teaser φωτογραφία που σας παραθέτουμε, ο Gordon Murray αποκάλυψε σήμερα πως η νέα του δημιουργία αντλεί την έμπνευσή της –αν και 2θεσια- από την McLaren F1 αποτελώντας εν πολλοίς μια καινοτομική, όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε, πρόταση στην κατηγορία των μικρών, ελαφριών και σπορτίφ σε χαρακτήρα κουπέ μοντέλων. Η αποκάλυψη, μαζί με τις σχετικές ανακοινώσεις για το νέο εγχείρημα της ιδιόκτητης εταιρείας GMA (Ian Gordon Automotive) του γεννημένου στη Ν. Αφρική Βρετανού, έλαβαν χώρα πριν λιγο στην εκδήλωση «Formula One» που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του.

Σύμφωνα με όσα ο ίδιος ο Gordon Murray άφησε να εννοηθούν, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα συμπαγές σε διαστάσεις κουπέ μοντέλο στο μέγεθος ενός… Smart Roadster. Ο κινητήρας του θα είναι τοποθετημένος εγκάρσια στο κέντρο του αμαξώματος. Χωρίς να έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, ο… υποψήφιος που θα φιλοξενηθεί στο νέο κουπέ μοντέλο της IGN (Ian Gordon Murray) θα είναι ένα μικρός σε χωρητικότητα κινητήρας τούρμπο με 3κυλίνδρους, ο οποίος θα συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο μεταφέροντας την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Το πλαίσιο θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, επιλογή που θα επιφέρει εξοικονόμηση βάρους της τάξης του 50%, ενώ στις αναρτήσεις εμπρός και πίσω θα υιοθετείται μια ανεξάρτητη διάταξη. Χαρακτηριστική θα είναι η επίσης και η ύπαρξη μιας μεγάλης εισαγωγής αέρα στην οροφή –κατά τα πρότυπα αγωνιστικών κατασκευών- η οποία θα διοχετεύει αέρα στο χώρο του κινητήρα.

Προς το παρόν, ο Gordon Murray δε προέβη σε αποκαλύψεις αναφορικά με το πότε το νέο αυτό κουπέ θα μπει στην παραγωγή._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ