X
Κόσμος

Αυτό είναι το νέο Honda CR-V

Η Honda παρουσίασε και επίσημα το νέο CR-V που εφεξής θα προσφέρεται και σε plug-in υβριδική έκδοση, εκτός από την γνώριμη αυτοφορτιζόμενη υβριδική e:HEV.

Η Honda πραγματοποιεί μια πλήρη… επίθεση στα SUV στην Ευρώπη παρουσιάζοντας σήμερα το νέο CR-V, και ταυτόχρονα το αμιγώς ηλεκτρικό e:Ny1, τα οποία έρχονται να πλαισιώσουν ένα ακόμα νέο SUV που φέρει την ονομασία ZR-V.

Τόσο η νέα plug-in υβριδική έκδοση e:PEΗV όσο και η γνώριμη υβριδική e:HEV χρησιμοποιούν ως «βάση» των συστημάτων μετάδοσης κίνησης που διαθέτουν τον επίσης γνωστό, 2λιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα των Ιαπώνων, ο οποίος έχει δεχθεί τη φροντίδα των μηχανικών της Honda προκειμένου να βελτιωθεί τόσο η αποδοτικότητα όσο και η ισχύς του.

Το νέο CR-V e:PHEV χρησιμοποιεί τους ίδιους ηλεκτρικούς κινητήρες της έκδοσης e:HEV εξασφαλίζοντας, χάρη σε μια… αγνώστων προς το παρόν στοιχείων μπαταρία, ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει τα 82 χλμ. Σύμφωνα με την Honda, όταν η θερμοκρασία της μπαταρίας είναι στους 25 βαθμούς Κελσίου, η φόρτισή της από το 0 στο 100% της χωρητικότητας της ολοκληρώνεται σε 2,5 ώρες.

Η έκδοση e:HEV με το αυτοφορτιζόμενο σύστημα κίνησης προέρχεται από το νέο Civic, αποτελούμενο από μια μπαταρία με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα και δύο ηλεκτροκινητήρες. Περαιτέρω στοιχεία δεν ανακοινώνονται.

Όπως συμβαίνει και με το Civic, το νέο CR-V βασίζεται στη νέα παγκόσμια πλατφόρμα της Honda, διαθέτοντας για την περίσταση αυξημένο μεταξόνιο (+40 χλστ.) που ενισχύει την ποιότητα κύλισης και – μαζί με ένα ελαφρώς διευρυμένο μετατρόχιο – τη σταθερότητα του αυτοκινήτου. Μάλιστα, το αμάξωμα αναφέρεται από τους μηχανικούς της Honda ότι είναι 15% πιο άκαμπτο, ενώ η ανάρτηση και το τιμόνι έχουν ρυθμιστεί με γνώμονα τον καλύτερο χειρισμό και απόκριση.

Στο εσωτερικό του νέου C-RV οι συγγένειες με το Civic είναι κάτι παραπάνω από διακριτές. Στο βασικό εξοπλισμό ανήκει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 7 ιντσών, ο οποίος πλαισιώνεται από μια δεύτερη οθόνη με διαγώνιο 7 ή 9 ίντσες, ανάλογα με την έκδοση.

Περισσότερα στοιχεία για το νέο Honda CR-V αναμένεται να ανακοινωθούν τους προσεχείς μήνες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!