top icon
Κόσμος

Αποκάλυψη! Αυτό είναι το ηλεκτρικό Honda e:Ny1

Το νέο Honda e:Ny1 είναι ένα ηλεκτρικό B-SUV, στα χνάρια των Peugeot 2008 και Jeep Avenger, προσφέροντας αυτονομία 412 χλμ. και μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστική προσέγγιση εντός και εκτός.

Η Honda αποκάλυψε το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό όχημά της, το e:Ny1, σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Όφενμπαχ της Γερμανίας. Πρόκειται για το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας γα την γηραιά ήπειρο μετά το Honda e, και έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση των πελατών για αμιγώς ηλεκτρικά SUV της κατηγορίας Β.

Προσφέροντας μια φρέσκια, ξεχωριστή σχεδίαση, άμεσα συνδεδεμένη με τα αισθητικά πρότυπα του συμβατικού H-RV, το e:Ny1 ακολουθεί την ανθρωποκεντρική στιλιστική φιλοσοφία της Honda, αξιοποιώντας το πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του μοντέλου για να προσφέρει ένα SUV «με δυναμική διασκεδαστική οδήγηση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στις επίσημες ανακοινώσεις τους οι Ιάπωνες.

Honda e:Ny1

Οπτικά, ο κοντός εμπρός πρόβολος, οι μεγάλοι τροχοί και τα διευρυμένα μετατρόχια χαρακτηρίζουν το e:Ny1. Στο εσωτερικό η ιαπωνική εταιρεία υπόσχεται μεγάλους χώρους, ενώ στο…μάτι τα κυρίαρχα στοιχεία είναι η ολοκαίνουργια κεντρική κονσόλα με τα εύκολα προσβάσιμα κουμπιά, τις πολλαπλές επιλογές αποθήκευσης και τον χώρο για ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου. Από εκεί και πέρα δεσπόζουσα είναι η θέση και η μορφή μιας μεγάλης οθόνης αφής 15,1 ιντσών, η οποία παρέχει πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη σουίτα επιλογών όσον αφορά την επικοινωνία, τη διασύνδεση και τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.

Honda e:Ny1

Το Honda e:Ny1 είναι «χτισμένο» στην πρόσφατα εξελιγμένη πλατφόρμα e:N Architecture F των Ιαπώνων. Επιπλέον, η πλατφόρμα ενσωματώνει μια υψηλής απόδοσης, ελαφριά μονάδα μετάδοσης κίνησης που αποτελείται από τον ηλεκτροκινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων που κινούν τους εμπρός τροχούς. Η μέγιστη ισχύ της φτάνει τα 150 kW και η ροπή τα 310 Nm. Κάτω από το πάτωμα βρίσκεται μια μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής με χωρητικότητα 68,8 kWh που προσφέρει αυτονομία έως και 412 χλμ. και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης DC – η φόρτιση από 10 σε 80% ολοκληρώνεται σε μόλις 45 λεπτά.

Honda e:Ny1

Σύμφωνα με την Honda, το αμάξωμα του e:Ny1 εξασφαλίζει υψηλή στρεπτική ακαμψία με τον χάλυβα υψηλής αντοχής να χρησιμοποιείται στο 47% του αμαξώματος του.

«Το e:Ny1 είναι το λογικό επόμενο βήμα στο ταξίδι μας στην ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη», δήλωσε ο Tom Gardner, Senior Vice President της Honda Motor Europe.

Προς ώρας, η Honda δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της αναφορικά με τον χρόνο έλευσης στην αγορά του νέου e:Ny1.

Honda e:Ny1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Honda e:Ny1
  • Honda e:Ny1
  • Honda e:Ny1
  • Honda e:Ny1
  • Honda e:Ny1
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ