top icon
Κόσμος

BMW Group: Νέες μπαταρίες για την Neue Klasse

Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Neue Klasse του BMW Group θα εφοδιάζονται με μπαταρίες νέας γενιάς που θα κατασκευάζονται στην Ουγγαρία ύστερα από μια επένδυση του γερμανικού ομίλου στη χώρα άνω των 2 δισ. ευρώ.

Το BMW Group ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει κεφάλαια που θα ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ προκειμένου να κατασκευάσει στην Ουγγαρία μια νέα μονάδα στην οποία θα παράγονται μπαταριές υψηλής τάσης οι οποίες θα προορίζονται για τα μοντέλα της σειράς Neue Klasse

Η νέα αυτή μονάδα θα κατασκευής μπαταριών θα βρίσκεται στο χώρο του εργοστασίου οχημάτων του BMW Group στο Debrecen, το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται πριν από περίπου έξι μήνες. Στη δεύτερη αυτή μονάδα η εταιρεία θα δημιουργήσει περισσότερες από 500 επιπλέον θέσεις εργασίας με στόχο την έναρξη της λειτουργίας ολόκληρου του εργοστασίου μέχρι το τέλος του 2025.

Το BMW Group ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει κεφάλαια που θα ξεπερνούν τα 2 δις. ευρώ προκειμένου να κατασκευάσει στην Ουγγαρία μια νέα μονάδα στην οποία θα παράγονται μπαταριές υψηλής τάσεις οι οποίες θα προορίζονται για τα μοντέλα της σειράς Neue Klasse Η νέα αυτή μονάδα θα κατασκευής μπαταριών θα βρίσκεται στο χώρο του εργοστασίου οχημάτων του BMW Group στο Debrecen, το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται πριν από περίπου έξι μήνες. Στη δεύτερη αυτή μονάδα η εταιρεία θα δημιουργήσει περισσότερες από 500 επιπλέον θέσεις εργασίας με στόχο την έναρξη της λειτουργίας ολόκληρου του εργοστασίου μέχρι το τέλος του 2025.  «Στο Debrecen κατασκευάζουμε το πιο προηγμένο εργοστάσιο στον κόσμο. Με το iFACTORY, θέτουμε νέα βιομηχανικά πρότυπα για την παραγωγή οχημάτων και οι επενδύσεις μας υπογραμμίζουν τη συστηματική προσέγγισή μας στην εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης», δήλωσε ο Milan Nedeljković, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW και υπεύθυνος σε θέματα που σχετίζονται με την παραγωγή. Οι νέες ανακοινώσεις χαιρετίστηκαν και από την ουγγρική κυβέρνηση. Ο Péter Szijjártó, Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας, δήλωσε: «Το εργοστάσιο του BMW Group στο Debrecen είναι σύμβολο της επιτυχημένης ουγγρικής οικονομικής πολιτικής των τελευταίων δώδεκα ετών. Το εργοστάσιο συνδυάζει την προστασία του περιβάλλοντος και την ανταγωνιστικότητα και αυτό είναι πολύ περισσότερο από ό,τι είχαμε αρχικά προγραμματίσει». Στο Debrecen, οι κυλινδρικές μπαταρίες επόμενης γενιάς θα συναρμολογούνται σε ένα μεταλλικό περίβλημα, το οποίο αργότερα ενσωματώνεται στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Όλες οι μπαταρίες για τα οχήματα από το εργοστάσιο του Debrecen θα συναρμολογηθούν εντός της μονάδας η οποία θα εκτείνεται σε μια έκταση περίπου 140.000 τ.μ. Ως γνωστόν, η μπαταρία αποτελεί το πιο καθοριστικό ίσως στοιχείο για την ανταγωνιστικότητα των ηλεκτρικών οχημάτων. Με την επόμενη και 6η κατά σειρά γενιά μπαταριών, το BMW Group υπόσχεται βελτίωση της ταχύτητας φόρτισης και της αυτονομία κατά 30%. Ως προς το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των εν λόγω μπαταριών, οι κατασκευαστές κυψελών δεσμεύονται να χρησιμοποιούν κοβάλτιο, λίθιο και νικέλιο στην παραγωγή τους που περιλαμβάνει ένα ποσοστό δευτερογενούς υλικού, δηλαδή πρώτες ύλες που δεν έχουν εξορυχτεί πρόσφατα, αλλά βρίσκονται ήδη στο βρόχο. Σε συνδυασμό με τη δέσμευση να χρησιμοποιεί μόνο πράσινη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για την παραγωγή κυψελών μπαταρίας, το BMW Group θα μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα στο συγκεκριμένο τομέα και στη συγκεκριμένη μονάδα έως και 60%.

«Στο Debrecen κατασκευάζουμε το πιο προηγμένο εργοστάσιο στον κόσμο. Με το iFACTORY, θέτουμε νέα βιομηχανικά πρότυπα για την παραγωγή οχημάτων και οι επενδύσεις μας υπογραμμίζουν τη συστηματική προσέγγισή μας στην εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης», δήλωσε ο Milan Nedeljković, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW και υπεύθυνος σε θέματα που σχετίζονται με την παραγωγή.

Οι νέες ανακοινώσεις χαιρετίστηκαν και από την ουγγρική κυβέρνηση. Ο Péter Szijjártó, Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας, δήλωσε: «Το εργοστάσιο του BMW Group στο Debrecen είναι σύμβολο της επιτυχημένης ουγγρικής οικονομικής πολιτικής των τελευταίων δώδεκα ετών. Το εργοστάσιο συνδυάζει την προστασία του περιβάλλοντος και την ανταγωνιστικότητα και αυτό είναι πολύ περισσότερο από ό,τι είχαμε αρχικά προγραμματίσει».

Στο Debrecen, οι κυλινδρικές μπαταρίες επόμενης γενιάς θα συναρμολογούνται σε ένα μεταλλικό περίβλημα, το οποίο αργότερα ενσωματώνεται στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Όλες οι μπαταρίες για τα οχήματα από το εργοστάσιο του Debrecen θα συναρμολογηθούν εντός της μονάδας η οποία θα εκτείνεται σε μια έκταση περίπου 140.000 τ.μ.

BMW Group - Hungary

Ως γνωστόν, η μπαταρία αποτελεί το πιο καθοριστικό ίσως στοιχείο για την ανταγωνιστικότητα των ηλεκτρικών οχημάτων. Με την επόμενη και 6η κατά σειρά γενιά μπαταριών, το BMW Group υπόσχεται βελτίωση της ταχύτητας φόρτισης και της αυτονομίας κατά 30%.

Ως προς το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των εν λόγω μπαταριών, οι κατασκευαστές κυψελών δεσμεύονται να χρησιμοποιούν κοβάλτιο, λίθιο και νικέλιο στην παραγωγή τους που περιλαμβάνει ένα ποσοστό δευτερογενούς υλικού, δηλαδή πρώτες ύλες που δεν έχουν εξορυχτεί πρόσφατα, αλλά βρίσκονται ήδη στο βρόχο. Σε συνδυασμό με τη δέσμευση να χρησιμοποιεί μόνο πράσινη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για την παραγωγή κυψελών μπαταρίας, το BMW Group θα μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα στο συγκεκριμένο τομέα και στη συγκεκριμένη μονάδα έως και 60%.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ