21 Ιουν 2018

Daimler: Χαμηλότερες προσδοκίες κερδών για το 2018

Η γερμανική εταιρεία κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών όσον αφορά τη φετινή κερδοφορία της. Ιδού το γιατί.

Daimler

Σε σχετική της ανακοίνωση η γερμανική εταιρεία επισημαίνει πως τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά τους δείκτες κερδοφορίας της για τα 2018. Έτσι, λόγω των εξελίξεων αυτών, η Daimler προβαίνει σε μία νέα, λιγότερο αισιόδοξη, εκτίμηση του δυναμικού των κερδών της για τη χρονιά που διανύουμε.

Σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις των Γερμανών, οι καθοριστικοί παράγοντες για το χαμήλωμα του πήχη των προσδοκιών είναι οι μικρότερες από το αναμενόμενο πωλήσεις των SUV μοντέλων της γκάμα Mercedes, οι υψηλότερες από τις προσδοκώμενες δαπάνες στην έρευνα -που δεν «περνούν» πλήρως στους πελάτες- καθώς και το αυξημένο κόστος που συνεπάγεται η εισαγωγή μοντέλων της γερμανικής εταιρείας στην κινεζική αγορά που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ιθύνοντες της Daimler, το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, και ιδιαίτερα των υψηλότερων εισαγωγικών δασμών στην Κίνα, δεν είναι δυνατόν να αντισταθμιστούν από την ανακατανομή των οχημάτων σε άλλες αγορές.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς υπάρχει και κάτι ακόμα, καθώς επιπλέον κόστος κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου της χρονιάς αναμένεται να προκύψει τόσο από την αναγκαστική εφαρμογή της νέας διαδικασία πιστοποίησης οχημάτων σύμφωνα με τον κύκλο WLTP, όσο και από την προδιαγεγραμμένη ανάκληση συγκεκριμένων πετρελαιοκίνητων βαν οχημάτων της εταιρείας.

Τέλος, η κερδοφορία του κλάδου των φορτηγών (Daimler Buses) αναμένεται να επηρεαστεί και αυτή αρνητικά, εξαιτίας της μειούμενης ζήτησης των αυτοκινήτων του είδους στη Λατινική Αμερική.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παραπάνω εξαγγελίες επέδρασαν αρνητικά σήμερα στην αξία διαπραγμάτευσης των μετοχών της γερμανικής εταιρείας (-4,1%) και φυσικά σε εκείνη μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως οι BMW (-3,1%), VW (-2,3%), FCA (-2,1%) και Peugeot._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Mercedes GLA
Ετικέτες: