top icon
Επικαιρότητα

Εγκώμια από το Euro NCAP για το νέο Ford Focus

Το Adaptive Cruise Control του νέου Ford Focus με τεχνολογίες Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring χαρακτηρίστηκε ισορροπημένο και διαισθητικό από το Euro NCAP.

 

Τεχνολογίες σχεδιασμένες για να κάνουν την οδηγική εμπειρία με το νέο Focus πιο άνετη, πιο ξεκούραστη και πιο ασφαλή έχουν επιδοκιμαστεί από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP μετά την πρώτη δοκιμή αξιολόγησης αυτοματοποιημένης οδήγησης, που διοργάνωσε η Γερμανική Λέσχη αυτοκινήτου ADAC στο Penzing της Γερμανίας. Το Focus, το οποίο νωρίτερα μέσα στη χρονιά απέσπασε 5 αστέρια στα crash tests του Euro NCAP, πήρε τα εύσημα στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας που σχεδιάστηκε για να αντιληφθούν καλύτερα οι πελάτες τα οφέλη των προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού. Το Focus επιλέχθηκε για τις δοκιμές έχοντας τη μεγαλύτερη γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού από οποιοδήποτε μοντέλο Ford μέχρι σήμερα, με την υποστήριξη τριών ραντάρ, δύο καμερών και 12 αισθητήρων υπερήχων. Οι τεχνολογίες Ford Co-Pilot360 βελτιώνουν την προστασία, την οδηγική εμπειρία και τη διαδικασία παρκαρίσματος.

Το Euro NCAP αξιολόγησε το Adaptive Cruise Control με τεχνολογίες Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring, το οποίο διατίθεται για το Focus και βοηθά να διατηρείται μία απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. Επίσης μειώνει το στρες σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, διατηρώντας το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας του. Τέλος μπορεί να προσαρμόσει την ταχύτητα του αυτοκινήτου μέσα στα νόμιμα όρια, παρακολουθώντας πλαϊνές και εναέριες πινακίδες με όρια ταχύτητας, πέραν των πληροφοριών από το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης. Ανάμεσα στις δοκιμές της αυτοματοποιημένης οδήγησης η απόκριση του αυτοκινήτου όταν πλησιάζει σε αργά κινούμενα, σταματημένα και οχήματα που φρενάρουν καθώς και ο τρόπος που αντιδρά σε οχήματα που μπαίνουν ή βγαίνουν από την κυκλοφορία. Υποστήριξη συστήματος διεύθυνσης και επιστροφή στο κέντρο της λωρίδας για την αποφυγή ενός εμποδίου στο δρόμο, ή σε συνεχόμενες στροφές. Το νέο Ford Focus διαπιστώθηκε ότι προσφέρει καλή ισορροπία μεταξύ υποστήριξης και αίσθησης του οδηγού ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο του αυτοκινήτου, χωρίς να γίνεται πλήρως εξαρτώμενος από τις τεχνολογίες._Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ