Επικαιρότητα Κόσμος

Έκθεση Γενεύης: Jeep Renegade & Compass 4x4e

Η αμερικάνικη εταιρεία παρουσίασε στη Γενεύη τις plug-in υβριδικές εκδόσεις των Renegade και Compass.

Ένα σημαντικό βήμα προς το μέλλον πραγματοποίησε η Jeep δίνοντας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης μία πρώτη γεύση των ηλεκτρικών της προθέσεων. Στην περίπτωση του «μικρού» Renegade, η μονάδα κίνησης αποτελείται από έναν 1.300άρη βενζινοκινητήρα της γενιάς Firefly και έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδουν συνδυαστικά 190 έως 240 ίππους – στην περίπτωση του Compass η ισχύς ορίζεται στους 240 ίππους. Και στις δύο περιπτώσεις, η ηλεκτρική αυτονομία ανέρχεται στα 50 χλμ./ώρα με την τελική ταχύτητα να μην υπερβαίνει τα 130 χλμ./ώρα και τις εκπομπές ρύπων να μην υπερβαίνουν τα 50 gr/χλμ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το plug-in υβριδικό Renegade μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των 7 δλ. Η εταιρεία επικαλείται στις επίσημες δηλώσεις τους πως και τα δύο μοντέλα έχουν καταστεί ακόμα πιο ικανά κατά την κίνηση εκτός δρόμου, καθώς ο ηλεκτροκινητήρας παρέχει επιπλέον ροπή στον πίσω άξονα, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ανεξάρτητα από τον εμπρός. Μάλιστα, χάρη στο σύστημα torque vectoring, το σύστημα eAWD είναι σε θέση να δώσει ροπή στον πίσω τροχό με τη μεγαλύτερη πρόσφυση.

Τόσο το υβριδικό Renegade, όσο και το αντίστοιχο Compass, είναι εξοπλισμένα με ένα ειδικά διαμορφωμένο πίνακα οργάνων καθώς και μια διαφορετική οθόνη πληροφοριών στην κεντρική τους κονσόλα που παρέχουν σε συνδυασμό στον οδηγό όλες τις απαραίτητες ενδείξεις για τη λειτουργία των δύο μονάδων κίνησης. Περισσότερες πληροφορίες για τα Renegade/Compass PHEV αναμένεται να ανακοινωθούν όσο πλησιάζει ο στιγμή του επίσημου λανσαρίσματός τους στις κατά τόπου αγορές της γηραιάς ηπείρου._X.A.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου