top icon
Κόσμος

Επένδυση 6 δις δολάρια σε κινητήρες εσωτερικής καύσης – Ποια εταιρεία την κάνει

Τεράστια επένδυση, ύψους 6 δισεκατομμυρίων θα κάνει μεγάλος όμιλος σε κινητήρες εσωτερικής καύσης, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον των αυτοκινήτων του «είδους».

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να έχουν εστιάσει στην εξέλιξη και την παραγωγή τους. Ωστόσο, το «τέλος» των κινητήρων εσωτερικής καύσης, φαίνεται ότι δεν έχει έρθει ακόμα, καθώς υπάρχουν εταιρείες που θα συνεχίσουν να επενδύουν σε αυτούς.

Για παράδειγμα ο Όμιλος Stellantis ανακοίνωσε ότι θα κάνει μια επένδυση μαμούθ, ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στην ανάπτυξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης. Έτσι, δείχνει, με εμφατικό μάλιστα τρόπο ότι δεν έχει πρόθεση, άμεσα τουλάχιστον, να εγκαταλείψει τους θερμικούς κινητήρες.

κινητήρες

Με 14 εταιρείες υπό τη σκέπη του, ο Όμιλος σκοπεύει να επενδύσει το τεράστιο ποσό των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Νότια Αμερική, τόσο για νέους κινητήρες, όσο και για αυτοκίνητα. Μάλιστα αυτή είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει από αυτοκινητοβιομηχανία στη Νότια Αμερική.

Στόχος είναι το λανσάρισμα 40 νέων μοντέλων και κινητήρων βενζίνης και αιθανόλης. Στα πλάνα είναι επίσης και υβριδικά σύνολα, που θα εφοδιάζουν πολλά μοντέλα του Ομίλου Stellantis.

Η διείσδυση του Ομίλου στην περιοχή είναι μεγάλη, καθώς κατέχει το 31,4% του μεριδίου αγοράς της Βραζιλίας, αλλά και το 23,5% όσον αφορά όλη τη Νότια Αμερική. Επίσης, είναι στην κορυφή των πωλήσεων σε Αργεντινή και Χιλή. Οι επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 2025 και 2030.

Οι κανονισμοί για τους ρύπους στη Νότια Αμερική δεν είναι τόσο αυστηροί, όσο στην Ευρώπη, αν και όπως φαίνεται από τις κινήσεις, τα πλάνα, αλλά και τις αντιδράσεις μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως ο Όμιλος Stellantis, η Toyota, η Porsche, η BMW και η Mercedes, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην τεθεί σε ισχύ η εφαρμογή της απαγόρευσης πώλησης καινούργιων αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες το 2035, παίρνοντας παράταση.

Stellantis

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ