top icon
Επικαιρότητα

Επίσημο: Με 585 ίππους η νέα Mercedes GT R

Η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες τεχνικές περγαμηνές της νέας GT R.

Με την πλήρη αποκάλυψη της κορυφαίας –προς το παρόν- έκδοσης της GT να έχει προγραμματιστεί να γίνει στη Μ. Βρετανία σε τρεις μέρες από σήμερα στα πλαίσια του Goodwood Festival of Speed, η Mercedes αρχίζει σιγά σιγά να ξεδιπλώνει το τεχνολογικό προφίλ του νέου της μοντέλου.

Όπως επίσημα ανακοινώθηκε, το «Beast of the Green Hell», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν οι άνθρωποι της Mercedes τη νέα GT R, θα είναι εφοδιασμένη με τον γνωστό 4λιτρο V8 bi-turbo κινητήρα τους, ο οποίος θα αποδίδει για την περίσταση 585 ίππους και ροπή 700 Nm. Θυμίζουμε πως στην έκδοση S, ο εν λόγω κινητήρας αποδίδει σήμερα 510 ίππους και 650 Nm.

Οι συγκεκριμένες αναβαθμίσεις έχουν ως αποτέλεσμα το τυπικό «0-100» να ολοκληρώνεται σε μόλις 3,6 δλ. (0,2 λιγότερα από την S), ενώ η τελική ταχύτητα εμφανίζεται βελτιωμένη και αυτή με τη σειρά της κατά 8 χλμ./ώρα (318 χλμ./ώρα).

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η νέα GT R αναμένεται να διαθέτει αρκετές αισθητικές αναβαθμίσεις, μεγαλύτερα και πιο αποδοτικά φρένα, καθώς και πιο «σκληροπυρηνικό» set up στην ανάρτηση.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας Mercedes GT R θα γίνουν στις 24 Ιουνίου._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ