top icon
Κόσμος

Επίσημο: Το Ford Fiesta φεύγει οριστικά, ένα νέο ηλεκτρικό crossover έρχεται

Η Ford επιβεβαίωσε σήμερα το ακριβές χρονοδιάγραμμα «αποχώρησης» του Fiesta από την αγορά, κίνηση που θα αφήσει ελεύθερο… πεδίο δράσης στη μονάδα παραγωγής της μπλε οβάλ εταιρείας στην Κολωνία για την έλευση ενός νέου, μεσαίου αμιγώς ηλεκτρικού crossover μοντέλου.

Οι χθεσινές φήμες επιβεβαιώθηκαν σήμερα με τον πλέον επίσημο τρόπο, με την Ford να βάζει τη σφραγίδα της στο «τέλος εποχής» του δημοφιλούς Fiesta, ενός μοντέλου με οδηγοκεντρικά χαρακτηριστικά που έχει γράψει με χρυσά γράμματα τη δική του ιστορία στην κατηγορία Β από το 1976 μέχρι σήμερα.

Σε σχετική σημερινή της δήλωση, η μπλε οβάλ εταιρεία αναφέρει επίσης ότι στο τέλος της έρχεται και η παραγωγή των S-Max και Galaxy.

Ford S-Max - Ford Galaxy

Αναλυτικότερα, η Ford αναφέρει: «Καθώς ετοιμαζόμαστε να μεταβούμε σε ένα ηλεκτρικό μέλλον, θα διακόψουμε την παραγωγή των S-Max και Galaxy στη Βαλένθια της Ισπανίας, τον Απρίλιο του 2023 και θα διακόψουμε την παραγωγή του Fiesta στην Κολωνία της Γερμανίας έως τα τέλη Ιουνίου 2023.

«Θα εισαγάγουμε τρία νέα συναρπαστικά ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα και τέσσερα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα στην Ευρώπη έως το 2024. Σχεδιάζουμε να πουλήσουμε περισσότερα από 600.000 ηλεκτρικά οχήματα στην περιοχή μέχρι το 2026 και η παραγωγή ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων στο Κέντρο Ηλεκτρισμού της Κολωνίας θα φτάσει το 1,2 εκατομμύρια οχήματα σε ένα χρονικό διάστημα έξι ετών».

Ford Fiesta

Το Ford Fiesta παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1976 και σε εννέα στο σύνολο γενιές έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 22 εκατ. αγοραστών σε πάνω από 50 αγορές.

Πλέον, με την επικείμενη αποχώρηση του από την αγορά, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο του 2023, η Ford θα επικεντρωθεί στην Κολωνία στην παραγωγή ενός νέου, μεσαίου ηλεκτρικού crossover, το οποίο θα δούμε να αποκαλύπτεται μέσα στο 2023.

Ford Fiesta

Το νέο αυτό EV, το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB της VW, θα είναι μεγαλύτερο από το επερχόμενο Puma EV, που θα κατασκευάζεται με τη σειρά του στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, αλλά και μικρότερο από την Mustang Mach-E.

Η είδηση για το «τέλος εποχής» των Fiesta, S-Max και Galaxy έρχεται να συμπληρώσει εκείνη που θέλει το δημοφιλές Focus να ακολουθεί και αυτό την άγουσα για τα αποδυτήρια το 2025 (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Δείτε στη συνέχεια το αποχαιρετιστήριο βίντεο της Ford:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ