top icon
Νέα

Έριξαν 41.600 λτ. νερού για να σβήσουν φωτιά σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο (video)

Δεκάδες χιλιάδες λίτρα νερού χρειάστηκαν οι πυροσβέστες για να σβήσουν τη φωτιά στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η φωτιά σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι μία από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες. Λόγω του πολύ μεγάλου θερμικού φορτίου που έχουν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, αν εκδηλωθεί πυρκαγιά σε EV, απαιτούνται χιλιάδες λίτρα νερού για να περιοριστεί.

Πρόσφατα στο Wareham της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, ένα Chevrolet Bolt EV, έκανε ξαφνικά ανάφλεξη, χωρίς να βρίσκεται σε φόρτιση και πήρε φωτιά. Η πυροσβεστική έφτασε αμέσως στο σημείο και κατάφερε σε πρώτη φάση να την ελέγξει. Όμως, οι αναζωπυρώσεις λόγω της μπαταρίας ήταν συνεχείς.

φωτιά

Επί τρεις ώρες, οι πυροσβέστες έριχναν νερό με τις μάνικες στο όχημα, το οποίο φυσικά είχε καταστραφεί τελείως. Σύμφωνα με την υπηρεσία, έριξαν πάνω από 11.000 γαλόνια νερού, δηλαδή περίπου 41.600 λτ. για να σβήσουν τις φλόγες.

Ευτυχώς, το Bolt ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι και όχι μέσα σε γκαράζ, διότι τότε δεν θα είχε απομείνει τίποτα από την οικία.

φωτιά

Εδώ, αξίζει να αναφέρουμε πως, ο κάτοχος του οχήματος γνώριζε πως η μπαταρία αντιμετώπιζε πρόβλημα, αφού η Chevrolet τον είχε ενημερώσει για ανάκληση. Ο άνθρωπος βέβαια, περίμενε πότε θα τον φωνάξουν για την αντικατάσταση από την αντιπροσωπεία, αφού δεν υπήρχαν διαθέσιμες νέες μπαταρίες.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ