Επικαιρότητα Κόσμος

Έτσι λειτουργεί το Drive Mode του νέου Focus RS (video)

Η Ford Ευρώπης, «παρέα» με τον Ben Collins, μας εξηγούν μέσα από ένα σύντομο βίντεο τις τέσσερις επιλογές ρυθμίσεων που θα έχει στη διάθεσή του ο οδηγός του κορυφαίου σήμερα Focus.

Το πρώτο Focus RS βγήκε (επιτέλους!) από τη γραμμή παραγωγής της Ford, η οποία βρίσκεται, ειδικά για την περίσταση, στη γηραιά ήπειρο και συγκεκριμένα στην πόλη Saarlouis της Γερμανίας. Όπως ήδη γνωρίζουμε, τα πρώτα επίσημα test drives του πιο… καυτού Focus των τελευταίων ετών ξεκινούν για τους εκπροσώπους του αυτοκινητικού Τύπου στα τέλη του μήνα που διανύουμε και μάλιστα σ’ ένα «τερέν» που αναμφίβολα ταιριάζει γάντι στον «αγωνιστικό» του χαρακτήρα.

Έως τότε, ας πάρουμε μια πρώτη γεύση από το νέο Focus RS των 350 ίππων με… ξεναγό μας τον Sting του τηλεοπτικού Top Gear (ή αλλιώς, τον Βρετανό οδηγό αγώνων, Ben Collins), ο οποίος μας εξηγεί στο βίντεο που ακολουθεί τις δυνατότητες του συστήματος Drive Mode, το οποίο διαθέτει τέσσερα προεπιλεγμένα προγράμματα λειτουργίας (Normal, Sport, Race, Drift) που ελέγχουν τις παραμέτρους που αφορούν στην κατανομή της ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες, στη σκληρότητα των αμορτισέρ, στην αίσθηση του τιμονιού, στην παρεμβατικότητα του συστήματος ελέγχου της ευστάθειας του αμαξώματος (ESC) και –φυσικά- στην ηχητική του EcoBoost κινητήρα των 2,3 λίτρων.

Φυσικά, το ενδιαφέρον για τους λάτρεις της σπορ οδήγησης εστιάζεται στο τέταρτο πρόγραμμα, το οποίο φέρει την ονομασία Drift Mode. Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο και θα καταλάβετε περί τίνος ακριβώς πρόκειται!_Χ.Α.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Έλληνας οδηγός ράλλυ;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου