top icon
Κόσμος

Europcar: Εξαγορά από κονσόρτσιουμ επενδυτών με συμμετοχή της VW

Η Europcar περνά σε νέα χέρια – και συγκεκριμένα σε ένα κονσόρτσιουμ επενδυτών στο οποίο μετέχουν οι VW, Attestor και Pon Holdings.

Η εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Europcar, ενός σημαντικού παρόχου υπηρεσιών κινητικότητας στην Ευρώπη, όπως η ενοικίαση και η κοινή χρήση οχημάτων, από μια νεοσύστατη κοινοπραξία στην οποία μετέχουν οι VW, Attestor και Pon Holdings, παρέχει μια μοναδική ευκαιρία για τον Γερμανό κατασκευαστή για τη δημιουργία μιας νέας «πλατφόρμας υπηρεσιών» στον τομέα της σύγχρονης κινητικότητας.

Η κοινοπραξία των VW, Attestor και Pon Holdings στοχεύει να επιτύχει τον μετασχηματισμό της Europcar προσφέροντας νέες και καινοτόμες λύσεις κινητικότητας, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει μια «πιο ισορροπημένη δομή διακυβέρνησης που θα αξιοποιεί τα δυνατά σημεία κάθε εταίρου της κοινοπραξίας».

Παρ’ ότι η VW θα έχει στην κατοχή της το πλειοψηφικό μερίδιο στην κοινή εταιρεία συμμετοχών, δεν θα ελέγχει ούτε την κοινοπραξία ούτε την Europcar, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γερμανός κατασκευαστής στις επίσημες ανακοινώσεις του.

Σε συμφωνία με την Europcar, η κοινοπραξία δεσμεύτηκε να υποβάλει μία προτεινόμενη προσφορά ύψους 0,50 € για όλες τις μετοχές της Europcar Mobility Group SA, με αύξηση της τιμής στα 0,51 € εάν η προσφορά υπερβαίνει το 90% του μετοχικού κεφαλαίου της.

Με βάση τα παραπάνω, η αποτίμηση της Europcar ανέρχεται στα 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen Herbert Diess δήλωσε: «Η αγορά στον τομέα της κινητικότητας αλλάζει ραγδαία καθώς οι πελάτες απαιτούν όλο και περισσότερες νέες και καινοτόμες on-demand λύσεις, όπως συνδρομητικά μοντέλα και υπηρεσίες ride-sharing  που θα συμπληρώσουν το κλασσικό μοντέλο ιδιοκτησίας αυτοκινήτων.

Η Europcar παρέχει προηγμένες δυνατότητες διαχείρισης στόλων καθώς και ένα ευρύ δίκτυο σε μεγάλα αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και πόλεις και που θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση των φιλόδοξων στόχων της VW στον τομέα των υπηρεσιών κινητικότητας. Μαζί με τους συνεργάτες της κοινοπραξίας Attestor και Pon Holdings, θα υποστηρίξουμε την εξέιλξη και τον μετασχηματισμό της Europcar και θα προσθέσουμε επιλεκτικά περαιτέρω υπηρεσίες από τις μάρκες του VW Group».

VW Group

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ