top icon
Επικαιρότητα

Ferrari: Αναστολή παραγωγής έως 14 Απριλίου με κάλυψη αποδοχών για τους εργαζόμενους

Η Ferrari ανακοίνωσε την επέκταση της περιόδου αναστολής της παραγωγής της στα δύο εργοστάσια που διατηρεί στην Ιταλία τουλάχιστον μέχρι και τις 14 Απριλίου δηλώνοντας παράλληλα ότι η εταιρεία θα συνεχίσει «να καλύπτει όλες τις μέρες απουσίας των εργαζομένων της που δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι».

Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο -και ειδικότερα στη γείτονα χώρα, η οποία πλήττεται σφοδρά από την πανδημία του νέου κορονοϊού- σε συνδυασμό με το αναγκαστικό «σπάσιμο» της εφοδιαστικής αλυσίδας σε ούκ ολίγους τομείς, αναγκάζουν όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες να παρατείνουν την περίοδο αναστολής των κατασκευαστικών τους δραστηριοτήτων. Μία από αυτές είναι και η Ferrari.

Πιο συγκεκριμένα, με επίσημη ενημέρωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το cavallino rampante ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει τουλάχιστον έως και τις 14 Απριλίου την αναστολή λειτουργίας των δύο εργοστασίων του, τα οποία έχουν την έδρα τους σε Modena και Maranello.

«Δεδομένης της τεράστιας αβεβαιότητας αλλά και της αδυναμίας πραγματοποίησης προβλέψεων εξαιτίας του Covid-19, η εταιρεία λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για να εξασφαλίσει την ευημερία των εργαζομένων της, κάτι που εξυπηρετεί παράλληλα και το συμφέρον όλων των μετόχων της», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική εταιρεία.

Στην ίδια ανακοίνωση, η Ferrari ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει να υιοθετεί για όσο χρειαστεί το μοντέλο της τηλεργασίας, όπου αυτό είναι δυνατό, ενώ παράλληλα θα καλύψει τις αποδοχές των εργαζομένων που αναγκαστικά δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι για όλες τις μέρες απουσίας τους.

Θέλοντας να εμφυσήσει ένα αίσθημα αισιοδοξίας, η ιταλική φίρμα δήλωσε επίσης ότι «η εταιρεία θα συνεχίσει να δημιουργεί προστιθέμενη αξία για όλους τους μετόχους της, παρά τις βραχυπρόθεσμες αβεβαιότητες, λαμβάνοντας υπόψη τον ισχυρό ισολογισμό της, το υγιές επιχειρηματικό μοντέλο που υιοθετεί καθώς και την ισχυρή μετοχική της σύνθεση».

Τέλος, η Ferrari ξεκαθάρισε πως θα είναι σε θέση να παρέχει περαιτέρω στοιχεία αναφορικά με τις οικονομικές προβλέψεις της στις 4 Μαίου, στα πλαίσια των προγραμματισμένων ανακοινώσεων της σε σχέση με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ