top icon
Επικαιρότητα

Ferrari: Αύξηση πωλήσεων και κερδών στο πρώτο τρίμηνο του έτους

Μπορεί η επιτυχία για τους Ιταλούς στην F1 να είναι ακόμα μακριά, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στον κλάδο των αυτοκινήτων παραγωγής του cavallino rampante, που είδε στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος τις πωλήσεις «πολιτικών» οχημάτων, αλλά και συνολικά τα έσοδά του, να τραβούν την ανιούσα.

Η Ferrari βρίσκεται «on track» στο πρώτο και πάντοτε καθοριστικό τρίμηνο του έτους σε σχέση με τις εμπορικές επιδόσεις και τα έσοδα-κέρδη που αυτές της αποφέρουν. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που η ιταλική εταιρεία έδωσε πριν λίγες μέρες στη δημοσιότητα, οι παραδόσεις νέων αυτοκινήτων ανήλθαν στο Q1 στις 2.610 μονάδες, επίδοση αυξημένη κατά 22,7% και 482 οχήματα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Από αυτά, τα 1.209 ταξινομήθηκαν στη διευρυμένη «τριπλή» ζώνη ΕΜΕΑ – Europe, Midle East & Africa (+9,6%), τα 720 στην Αμερική (+26,5%), τα 328 σε Κίνα, Χόνγκ Κόνγκ και Ταϊβάν (+79,2%) και τα 353 στις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού (+29,3%).

Η ανοδική πορεία των πωλήσεων είχε ως οδηγό τα 8κύλινδρα μοντέλα της γκάμας, τα οποία κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 30,6% – τα 12κύλινδρα είδαν βελτίωση που έφτασε το 4,1%. Από τα πρώτα, σημείο αναφοράς ήταν η Portofino, μιας και η ζήτηση για την οικογένεια «488», και δη τις εκδόσεις 488 GTB/Spider, μειώθηκε εν όψει της αντικατάστασής της.

Σε ότι αφορά στα καθαρά κέρδη, η Ferrari κατέγραψε στο πρώτο τρίμηνο άνοδο της τάξης του 13,1%, αγγίζοντας σε απόλυτα νούμερα τα 940 εκ. €. Από αυτά, ο κλάδος των αυτοκινήτων και των ανταλλακτικών συνεισέφερε με 735 εκ. €, εκείνος των κινητήρων με 58 εκ. € και αυτός των χορηγιών και εμπορικών δραστηριοτήτων της μάρκας με 128 εκ. €, ενώ επιπλέον 19 εκ. € «ήρθαν» από άλλες, μη κατονομαζόμενες δράσεις της ιταλικής εταιρείες._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ