Επικαιρότητα Κόσμος

Fiat 124 Coupe: Γιατί όχι!

Η Fiat θέλει να καρπωθεί ακόμα περισσότερα από την επιτυχία του 124 Spider.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ο οποίος επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές προερχόμενες από το εσωτερικό της ιταλικής εταιρείας, η Fiat μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να παρουσιάσει μια κουπέ έκδοση του 124 Spider. Μάλιστα, το περιοδικό Autocar αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι Ιταλοί δεν αναμένεται να φέρουν στο παγκόσμιο αυτοκινητικό προσκήνιο μια εκδοχή του μοντέλου αντίστοιχη με το πρωτότυπο 124 Spider Rally (βλ. κάτω φωτογραφία), πολλώ δε μάλλον, παρόμοια σε σχεδιαστική προσέγγισ και φιλοσοφία με εκείνη του αδελφού Mazda MX-F RF, το οποίο, ως γνωστόν, διαθέτει μια σκληρή αναδιπλούμενη οροφή.

Τουναντίον, η Fiat προσδοκά να παρουσιάσει ένα κουπέ αυτοκίνητο, με σταθερή» ασφαλώς οροφή, αλλά με διαφορετικό σε σχέση με το 124 Spider πίσω μέρος, που όμως δεν θα «επιβάλλει» τον ανασχεδιασμό του χώρου φόρτωσης του αυτοκινήτου, πιθανότατα για λόγους που συνδέονται άμεσα με το κόστος. Προφανώς, πρόκειται για μια δύσκολη… εξίσωση, την οποία οι Ιταλοί... μάγοι του ντιζάιν καλούνται αυτή την περίοδο να λύσουν με τους λιγότερους δυνατούς συμβιβασμούς.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Ιταλοί επιθυμούν το νέο 124 Coupe να διαθέτει πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά από το «ανοιχτό». Σε ότι αφορά στους κινητήρες, το πιο πιθανό σενάριο θέλει τη Fiat να ανανεώνει την εμπιστοσύνη της στο γνωστό υπερτροφοδοτούμενο 1.400άρη της και μάλιστα στην κορυφαία παραλλαγή των 170 ίππων, σε συνδυασμό με μπλοκέ διαφορικό.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αναφορικά με τον ακριβή χρόνο παρουσίασης του αυτοκινήτου._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου