Επικαιρότητα Κόσμος

Fiat Chrysler Automobiles: 12 εκατ. οχήματα στο Tychy

Στις 18 Νοεμβρίου 2019 η παραγωγή του εργοστασίου Tychy της Fiat Chrysler Automobiles στην Πολωνία έφτασε τα 12 εκατ. οχήματα.

Το μοντέλο με το οποίο το εργοστάσιο έφτασε αυτό το πολύ σημαντικό ορόσημο είναι ένα Fiat 500. Το εργοστάσιο του Tychy αποτελεί μια από τις πλέον προηγμένες μονάδες παραγωγής στον κόσμο. Το 2018 συνολικά 259.448 αυτοκίνητα των Fiat, Abarth και Lancia πέρασαν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου. Η Fiat Chrysler Automobiles ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του εργοστασίου της Tychy στην Πολωνία έφτασε τα 12εκ. μονάδες από την αρχή της λειτουργίας της. Το αυτοκίνητο με το οποίο έφτασε αυτό το πολύ σημαντικό ορόσημο είναι ένα κόκκινο Fiat 500, ενώ την περασμένη χρονιά το ίδιο μοντέλο έφτασε το ορόσημο των 2 εκατ. μονάδων. Στα 27 χρόνια (1992–2019) λειτουργίας της μονάδας, ο Όμιλος FCA επένδυσε περισσότερα από 2,5 δις. ευρώ για τη συνεχή αναβάθμιση με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και ένα πρωτοποριακό σύστημα βαφής με κορυφαία ποιότητα και παράλληλα εξαιρετική φιλικότητα προς το περιβάλλον. Οι επενδύσεις ωφέλησαν ιδιαίτερα και τις συνθήκες εργασίας, όπως και την ασφάλεια για το προσωπικό.

Το εργοστάσιο του Tychy συνεχίζει να αναζητά λύσεις για τη συνεχή βελτίωση όλων των δραστηριοτήτων και σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκε η «Ακαδημία» του εργοστασίου, ένα πρόγραμμα που σαν στόχο έχει όλοι ο εργαζόμενοι να αναπτύσσουν τις ικανότητες και τις γνώσεις τους. Τα αυτοκίνητα που πέρασαν από τις γραμμές παραγωγής του Tychy απολαμβάνουν κορυφαία επίπεδα αξιοπιστίας, ενώ δύο από αυτά –τα Fiat 500 και Fiat Panda- κατέκτησαν τον τίτλο του αυτοκινήτου της χρονιάς.

FCA

Ιστορικά το ξεκίνημα για την παραγωγή αυτοκινήτων στη Silesia της Πολωνίας ήταν το 1971, όταν τα πρώτα μοντέλα Syrena της FSM (Fabryka Samochodow Małolitrażowych) πέρασαν τη γραμμή παραγωγής στο Bielsko-Biała. Το 1973, μετά από άδεια της Fiat, η Πολωνική κυβέρνηση ξεκίνησε την παραγωγή των πρώτων Toddlers ή Fiat 126p, όπως έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινό. Το 1975 μια νέα σύγχρονη μονάδα δημιουργήθηκε στο Tychy για την κατασκευή αυτού του μοντέλου που αποτελεί ορόσημο για την Πολωνία.

Για 27 χρόνια, ανάμεσα στο 1973 και το 2000, τα εργοστάσια Tychy και Bielsko-Biata παρήγαγαν συνολικά 3.318.674 Fiat 126p. Το 1991 ξεκίνησε η παραγωγή του Fiat Cinquecento στο Tychy και το 1997 η παραγωγή του Seicento. Στο μεταξύ το 1992 η Fiat προχώρησε στη δημιουργία της Fiat Auto Poland. Η νέα εταιρεία παρήγαγε μοντέλα όπως τα Fiat Cinquecento, Uno, Punto, Bravo, Marea, Ducato, αλλά και τα Panda και 500. Παράλληλα η μονάδα παραγωγής της FCA Tychy παρήγαγε για λογαριασμό της Ford το KA από το 2008 έως το 2016 (συνολικά 514.288 μονάδες).

FCA

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου