top icon
Επικαιρότητα

Ford και VW Group θα συνεργαστούν στα επαγγελματικά αυτοκίνητα

Οι δύο κολοσσοί προετοιμάζουν το έδαφος για την επερχόμενη συνεργασία τους στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων.

Η εξοικονόμηση πόρων, μέσω της κοινής εξέλιξης και χρήσης επιμέρους τμημάτων, δαπέδων και μηχανικών μερών, αποτελεί πρωταρχικής σημασίας ζήτημα για όλους τους βασικούς «παίχτες» της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκηνής. Στο πλαίσιο των αναγκαίων -πλέον- συνεργασιών και συμπράξεων, το VW Group και η Ford ανακοίνωσαν χθες πως θα συνεργαστούν στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων αφήνοντας συγχρόνως ανοιχτή την… πόρτα και για άλλα κοινά εγχειρήματα στο εγγύς μέλλον.

Έτσι, η Ford δήλωσε στην επίσημη ανακοίνωσε που εξέδωσε πως οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν υπογράψει μνημόνιο κατανόησης που τους επιτρέπει να διερευνήσουν «δυνητικά προϊόντα σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης μιας σειράς εμπορικών οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εξελισσόμενων αναγκών των πελατών».

Ο Jim Farley, Πρόεδρος της Ford για το σύνολο των παγκόσμιων αγορών, είπε τα εξής:

«Η Ford έχει δεσμευτεί να βελτιώσει την επιχειρηματική ικανότητά της και να αξιοποιήσει προσαρμοστικά επιχειρηματικά μοντέλα, τα οποία περιλαμβάνουν τη συνεργασία με εταίρου. Αυτή η πιθανή συμμαχία με τον Όμιλο VW είναι ένα ακόμα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο μπορούμε να βελτιωθούμε δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα παγκοσμίως κερδοφόρο χαρτοφυλάκιο προϊόντων».

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής του τμήματος στρατηγικής ανάπτυξης της VW, Thomas Sedran, δήλωσε τα εξής:

«Οι αγορές και η ζήτηση των πελατών αλλάζουν με απίστευτη ταχύτητα. Και οι δύο εταιρείες έχουν ήδη ισχυρές και θέσεις σε διάφορα τμήματα επαγγελματικών οχημάτων. Η πιθανή βιομηχανική συνεργασία με τη Ford θεωρείται ευκαιρία για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και των δύο εταιρειών παγκοσμίως».

Επί της ουσίας, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες διερευνούν τρόπους για να μειώσουν τα έξοδα για την ανάπτυξη ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων ασφαλώς και ηλεκτροκίνητων μοντέλων, καθώς πόλεις, όπως το Παρίσι, το Λονδίνο και η Σαγκάη πιέζουν διαρκώς για την ανάπτυξη και κυκλοφορία μοντέλων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ