Επικαιρότητα Κόσμος

Ford Mustang Mach-Ε 1400: Mε 7 ηλεκτροκινητήρες και 1.419 ίππους (+video)

Μια πρωτότυπη δημιουργία της Ford Performance με 7 ηλεκτροκινητήρες και μέγιστη ισχύ 1.419 ίππων που έχει ως σημείο αναφοράς την Mustang Mach-E.

H Ford χαρακτηρίζει το πρωτότυπο Mustang Mach-E 1400 που παρουσίασε σήμερα ως «πύραυλο εδάφους». Και όχι άδικα, μιας και η πρωτότυπη δημιουργία της μπλε οβάλ εταιρείας… συγκλονίζει με τις επιδόσεις της αναδεικνύοντας, πριν από ο,τιδήποτε άλλο, τις τεράστια δυναμική αλλά και τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνησης στους τομείς της οδηγικής απόλαυσης και των επιδόσεων.

Ford Mustang Mach-E 1400

Σύμφωνα με την Ford, το πρωτότυπο, το οποίο βασίζεται στην «ταπεινή» Mustang Mach-E, και ειδικότερα στην έκδοση GT της τελευταίας, είναι έτοιμο για χρήση σε αγώνες πίστας, αλλά και σε drag races, όντας εξελιγμένο από την Ford Performance σε συνεργασία με την πολύπειρη ομάδα SRT. Οι δημιουργοί της Mustang Mach-E 1400 ισχυρίζονται ότι πρόκειται για ένα προϊόν που δημιουργήθηκε «χωρίς κανόνες» ύστερα από 10.000 ώρες εργασίας και μελετών.

Ford Mustang Mach-E 1400

Σχεδιαστικά, η έμφαση δόθηκε στη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής αλλά και της ψύξης των «ζωτικών» μερών του πρωτοτύπου – εξ ου και τα εντυπωσιακά στολίδια στην εξωτερική του περιβολή, όπως η χαρακτηριστική αεροτομή, το εμπρός splitter, αλλά και τα dive planes στο πλάι. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η κάθετα παραγόμενη δύναμη με το πρωτότυπο να κινείται με ταχύτητα 257 χλμ./ώρα ανέρχεται, σύμφωνα με την Ford Performace, στην καθ’ όλα εντυπωσιακή τιμή των 1.000 κιλών.

Ford Mustang Mach-E 1400

Το πλαίσιο και το σύστημα μετάδοσης της κίνησης έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν στην ομάδα εξέλιξης «να διερευνήσει διαφορετικές διατάξεις και τις επιπτώσεις τους στην κατανάλωση ενέργειας και την απόδοση» συμπεριλαμβανομένης της κίνησης στους πίσω, στους εμπρός, αλλά και σε όλους τους τροχούς. Οι ρυθμίσεις Drift και Track εξασφαλίζουν εντελώς διαφορετικές διαμορφώσεις στο εμπρός «άκρο» της κατασκευής, με έξτρα βραχίονες ελέγχου και αλλαγές στο σύστημα διεύθυνσης, που επιτρέπουν στη Mustang Mach E 1400 να παίρνει ακραίες κατά τη διάρκεια ενός drift.

Ford Mustang Mach-E 1400

Η νέα και «one-off» Mustang Mach-E 1400 είναι εφοδιασμένη με 7 στο σύνολο ηλεκτροκινητήρες – ήτοι 5 επιπλέον από την Mustang Mach-E GT – με συνδυαστική ισχύ που ανέρχεται στους 1.419 ίππους. Οι τρείς εξ αυτών βρίσκονται συνδεδεμένοι στον εμπρόσθιο άξονα και οι υπόλοιποι τέσσερις στον πίσω, με ένα μόνο άξονα μετάδοσης να συνδέει τις μονάδες με τα διαφορικά, τα οποία προσφέρουν ένα τεράστιο εύρος ρυθμίσεων για κάθε είδους χρήση σε πίστα.

Ford Mustang Mach-E 1400

Το πρωτότυπο της μπλε οβάλ εταιρείας με τη διαβολική ροπή των 3.118 Nm αντλεί ηλεκτρική ενέργεια η οποία βρίσκεται αποθηκευμένη σε μια μπαταρία με χωρητικότητα 56,8 kWh, η οποία αποτελείται από κυψέλες κοβαλτίου νικελίου μαγγανίου για εξαιρετικά υψηλή απόδοση και υψηλό ρυθμό εκφόρτισης. Σύμφωνα με την Ford, το σύστημα της μπαταρίας έχει σχεδιαστεί για να ψύχεται κατά τη διαδικασία της φόρτισης «χρησιμοποιώντας ένα δι-ηλεκτρικό ψυκτικό μέσο.»

Δείτε εν δράσει την εντυπωσιακή Mustang Mach-E 1400 στο βίντεο που ακολουθεί:

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου