Επικαιρότητα Κόσμος

H Audi στο GP Ice Race 2019 (+40 photos)

Με την υποστήριξη της Porsche και τη συμμετοχή της ομόσταβλης Audi, ο θρυλικός αγώνας που διεξάγονταν στην παγωμένη λίμνη του Zell am See στην Αυστρία από το 1937 έως και το 1974 αναβίωσε αυτό το Σαββατοκύριακο, με τον Walter Röhrl να δίνει μεταξύ άλλων εμβληματικών πιλότων το «παρών» στο GP Ice Race 2019.

Σχεδόν κάθε χρόνο από το 1937 έως και το 1974, η παγωμένη λίμνη και το αλπικό αεροδρόμιο στο Zell am See της Αυστρίας φιλοξενούσε έναν συναρπαστικό αγώνα, διαφορετικό απ’ όλους τους άλλους, που αποδείκνυε πως το motorsport εν Ευρώπη δεν τελείωνε εξαιτίας των πρώτων χειμερινών χιονοπτώσεων και πως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός κάλλιστα μπορεί να συνδυαστεί μ' ένα ασυνήθιστο όσο και... περίεργο σπορ: τo skijöring, ένα άγνωστο γα τους… νότιους άθλημα - πλην όμως ένα παραδοσιακό χειμερινό σπορ για τους βόρειους με «καταγωγή» από την παγωμένη Νορβηγία - στο οποίο ένας σκιέρ ρυμουλκούνταν, αρχικά από ένα άλογο και εν συνεχεία στη μετέπειτα εξέλιξή του, από μία μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο. Η συγκεκριμένη «μηχανοκίνητη εκδοχή» του συγκεκριμένου σπορ άρχισε ουσιαστικά να παίρνει σάρκα και οστά υπό τη μορφή διοργάνωσης αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν το 1952 και με πρωτοβουλία του Ferdinand Porsche, οι ίπποι έδωσαν τη θέση τους στα τετράτροχα του εμβληματικού κατασκευαστή από το Zuffenhausen.

Σήμερα, με πρωτοβουλία του Ferdinand Porsche, του εγγονού του ιδρυτή της Porsche, η διαφορετική αυτή εκδήλωση παίρνει ξανά σάρκα και οστά με τη συμμετοχή και της Audi, η οποία «έφερε» στην παγωμένη λίμνη ένα Audi Sport Quattro S1 το οποίο είχε την ευκαιρία να οδηγήσει ο οδηγός-θρύλος, Walter Röhrl. Το «παρών» με τα χρώματα της Audi έδωσαν επίσης ο Daniel Abt, ο οποίος οδήγησε το ηλεκτρικο μονοθέσιο e-tron FE04 με το οποίο η Audi Sport ABT Schaeffler πήρε τον τίτλο στη σεζόν 2017/18 στο πρωτάθλημα ΑΒΒ Formula E, αλλά και ο Rene Rast πίσω από το τιμόνι του Audi RS5 DTM._X.A.

Δείτε στη συνέχεια το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη συμμετοχή της Audi στην εκδήλωση

Με τα νέα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση:

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου