top icon
Κόσμος

H εντυπωσιακή αυτονομία του ηλεκτρικού Hyundai Ioniq 6

Η Hyundai ανακοίνωσε τις τιμές αυτονομίας του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού Ioniq 6, που σίγουρα εντυπωσιάζουν.

Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου η Hyundai αποκάλυψε για πρώτη φορά το αμιγώς ηλεκτρικό Ioniq 6, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στη Β. Αμερική αλλά και σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης το 2023. Εντούτοις, παρά τη δημοσιοποίηση του πλήρους τεχνικού φακέλου του στις αρχές του καλοκαιριού που πέρασε, σε… εκκρεμότητα παρέμειναν οι τιμές αυτονομίας των ποικίλων εκδόσεων του. Όχι όμως πια.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Hyundai, η έκδοση Long Range με την μπαταρία των 77,4 kW και τον μονό ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα έχει πιστοποιημένη αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση βάσει του πρωτοκόλλου WLTP που φτάνει τα 614 χιλιόμετρα. Η ίδια έκδοση, με 20άρες αντί 18άρες ζάντες ελαφρού κράματος, αγγίζει τα 545 χιλιόμετρα.

Με την ίδια μπαταρία, αλλά δύο ηλεκτροκινητήρες, το Ioniq 6 μπορεί να καλύψει 586 και 519 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση όταν «πατά» σε τροχούς 18 ή 20 ιντσών αντίστοιχα.

Hyundai Ioniq 6

Για τη βασική έκδοση Standard Range, η οποία αξιοποιεί τη δυναμική ενός ηλεκτρικυ μοτέρ και μιας μπαταρίας με ενεργειακό περιεχόμενο 53 kWh, η αυτονομία με βάση το πρωτόκολλο WLTP είναι 429 χιλιόμετρα.

Αν μη τι άλλο, η εξαιρετική αποδοτικότητα του νέου Ioniq 6 καθίσταται δυνατή σε μεγάλο βαθμό χάρη στην αποκλειστική αρχιτεκτονική του Hyundai Motor Group, γνωστή ως Electric Global Modular Platform (E-GMP), που συνδυάζεται με έναν αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας που φτάνει την τιμή 0,21. Από εκεί και πέρα, η πλατφόρμα E-GMP προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση 800 V, με την αναπλήρωση της ενέργειας από το 10 έως 80% της μέγιστης χωρητικότητας σε μόλις 18 λεπτά.

Hyundai Ioniq 6

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ