top icon
Επικαιρότητα

H Ford δημιουργεί νοσοκομειακές στολές από υλικό αερόσακου

Στη μάχη της καταπολέμησης του κορονοϊού στις Η.Π.Α. έχει εισέλθει και η Ford, κατασκευάζοντας νοσοκομειακές στολές, μάσκες προσώπου και αναπνευστήρες.

Η έξαρση του COVID-19 στις Η.Π.Α. έχει πολύ άσχημες συνέπειες, με τα θύματα και τα κρούσματα να αυξάνονται διαρκώς. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας, συμμετέχουν με την τεχνογνωσία τους στην προσπάθεια αντιμετώπισης του ιού. Η Ford, ανακοίνωσε πως κατασκευάζει αναπνευστήρες, μάσκες προσώπου, καθώς και νοσοκομειακές στολές για το υγειονομικό προσωπικό.

Όπως γνωστοποίησε το Blue Oval, θα κατασκευαστούν 1,3 εκατομμύρια στολές, οι οποίες θα προέρχονται από υλικό που χρησιμοποιείται για την δημιουργία των αερόσακων. Οι στολές κρίνονται απαραίτητες για τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, καθώς οι ανάγκες σε υγειονομικό προσωπικό, ολοένα και αυξάνονται.

Ford USA

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στις Η.Π.Α., είναι η δήλωση του David Claeys, Προέδρου στα Νοσοκομεία Beaumont του Michigan: “Η ανάγκη για προστασία των ιατρικών μας ομάδων μεγαλώνει. Η παραγωγή στολών από τη Ford δε θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή αυτής της κρίσης. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, εργάζονται σε 24ωρη βάση για τη θεραπεία των ασθενών από COVID-19 και έχουμε ανάγκη όλα τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να τους υποστηρίξουμε.

Ακόμη, το εργοστάσιο κατασκευής συστημάτων μετάδοσης, που βρίσκεται στο Van Dyke του Michigan, έχει τροποποιηθεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να παράγει μάσκες προσώπου. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Ford, η συγκεκριμένη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από 110 άτομα, που χαρακτηρίζονται ως αμειβόμενοι εθελοντές. Προφανώς, οι συγκεκριμένοι δέχθηκαν εθελοντικά να βρεθούν στο εργοστάσιο που κανονικά είναι κλειστό για υγειονομικούς λόγους και θα πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους.

Ford USA

Επιπλέον, η Ford βρίσκεται σε στάδιο δημιουργίας αναπνευστήρα καθαρισμού αέρα σε συνεργασία με την 3M. Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί, 100.000 αναπνευστήρες αναμένεται να τεθούν σε παραγωγή,

Η κατάσταση στις Η.Π.Α. λόγω του COVID-19, χειροτερεύει μέρα με την ημέρα. Μέχρι τη Δευτέρα 13 Απριλίου, είχαν επιβεβαιωθεί 554.849 κρούσματα νέου κορονοϊού, με 21.942 νεκρούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ