top icon
Επικαιρότητα

H Ford παρουσιάζει τα νέα S-Max Hybrid και Galaxy Hybrid

Η γκάμα των Ford S-Max και Galaxy ενισχύεται από μια υβριδική έκδοση.

Μπορεί τα MPVs να μην αποτελούν τη δημοφιλέστερη κατηγορία οχημάτων, εντούτοις  η Ford εμμένει σ’ αυτή και παρά τις φήμες περί κατάργησης των βασικών εκπροσώπων της στην εν λόγω κατηγορία, η μπλε οβάλ εταιρεία έρχεται σήμερα να ενισχύσει την παλέτα των διαθέσιμων εκδόσεών τους.

Η υβριδική εκδοχή του S-Max έρχεται να εξασφαλίζει έως και 10% μικρότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με την 2λιτρη πετρελαιοκίνητη των 190 ίππων. Εν προκειμένω, η μονάδα κίνησης του νέου S-Max Hybrid αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα με χωρητικότητα 2,5 λίτρων, ο οποίος λειτουργεί στον κύκλο Atkinson, μια μικρής χωρητικότητας μπαταρία ιόντων λιθίου (1,1 kW) και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Ford S-Max Hybrid

Η μπαταρία, η οποία βρίσκεται εγκατεστημένη κάτω από το δάπεδο του πορτ μπαγκάζ, δεν φορτίζεται από εξωτερική πηγή, με την αναζωογόνηση της να πραγματοποιείται από τον θερμικό κινητήρα κατά την κίνηση του οχήματος, αλλά και από την ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση – σύμφωνα με την Ford, το σύστημα μπορεί να «μαζέψει» έως και το 90% της ενέργειας που χάνεται κατά τη διαδικασία του φρεναρίσματος.

Τα επίσημα στοιχεία της Ford κάνουν λόγο για μέση κατανάλωση καυσίμου της τάξης των 6,4 λιτ./100 χλμ. Την ίδια ώρα, οι εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα ορίζεται, σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, στα 146-147 gr/χλμ. Με μέγιστη ισχύ 190 ίππων, το νέο S-Max Hybrid είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 9,8 δλ.

Ford S-Max Hybrid

Το νέο S-Max Hybrid διατίθεται με 5θεσια ή 7θέσια διάταξη στο εσωτερικό του, σύστημα Brake Coach και μια 10άρα οθόνη εμπρός από το οπτικό πεδίο του οδηγού. Στο βασικό του εξοπλισμό ανήκει το μόντεμ FordPass Connect, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα σύνδεσης μέσω WiFi έως και 10 διαφορετικών συσκευών. Από εκεί και πέρα, το πολυμορφικό μοντέλο διατηρεί στο ακέραιο τα πλεονεκτήματα των υπολοίπων εκδόσεων, τόσο στον τομέα των χώρων, όσο και του εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η αυτοφορτιζόμενη υβριδική μονάδα κίνησης των 190 ίππων προσφέρεται τώρα και στο μεγαλύτερο και αποκλειστικά 7θέσιο Galaxy.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ