top icon
Κόσμος

H Ford Pro στην έκθεση του Ανόβερο

Η Ford Pro παρουσιάζει ψηφιακές λύσεις που επιταχύνουν την παραγωγικότητα στην IAA Transportation Show 2022, στο Ανόβερο.

Η Ford Pro παρουσίασε σε εμπορικούς πελάτες στην Ευρώπη στα πλαίσια της IAA Transportation Show 2022 τις πιο πρόσφατες λύσεις της για τη μεγιστοποίηση του χρόνου λειτουργίας, της εξυπηρέτησης και της παραγωγικότητας.

Οι λύσεις της Ford Pro που εκτίθενται στο περίπτερο της εταιρείας στο Ανόβερο της Γερμανίας περιλαμβάνουν μία ενιαία πλατφόρμα που ενσωματώνει οχήματα με λογισμικό, φόρτιση και συνδεδεμένες υπηρεσίες, δίνοντας τη δυνατότητα στους εμπορικούς πελάτες να μειώσουν τα κόστη και να βελτιστοποιήσουν την απόδοση καθώς μεταβαίνουν στα ηλεκτρικά οχήματα.

Ο ηγέτης της γκάμας ηλεκτρικών οχημάτων της Ford Pro στην έκθεση είναι το εντελώς νέο E-Transit Custom, που κάνει το παγκόσμιο, δημόσιο ντεμπούτο του. Η Ford Pro αποκαλύπτει επίσης περαιτέρω λεπτομέρειες για τη νέα γενιά της οικογένειας Transit Custom – συμπεριλαμβανομένων των plug-in hybrid (PHEV) και πετρελαιοκίνητων EcoBlue εκδόσεων – πριν από τις πρώτες παραδόσεις οχημάτων στα μέσα του 2023.

Ford Transit Custom

Άλλες πρωτοβουλίες ενίσχυσης της παραγωγικότητας από την κορυφαία μάρκα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη περιλαμβάνουν το προηγμένο, νέο Ford Pro Upfit Integration System, την πρώτη ψηφιακή λύση που έχει σχεδιαστεί για πιο έξυπνες και αποδοτικές μετατροπές οχημάτων, καθώς και μία βελτιωμένη προσφορά Mobile Service σε βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.

Η Ford Pro επαναβεβαίωσε επίσης τον ηγετικό ρόλο της στην κατηγορία των pick-up οχημάτων στην Ευρώπη, με το μοναδικό εκτός δρόμου Ranger Raptor υψηλών επιδόσεων και το premium Ranger Wildtrak που δίνουν αμφότερα το παρών στο σταντ της εταιρείας.

Ford Pro range

Η ολοκαίνουργια έκδοση του van με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη
Της γκάμας οχημάτων της Ford Pro στο Ανόβερο ηγείται το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Custom. Με τεχνολογία μπαταρίας επόμενες γενιάς που επιτρέπει στοχευμένη αυτονομία 380 km και ικανότητα ταχείας φόρτισης 125 kW, το van μοντέλο προσφέρει εξαιρετικά ανταγωνιστικές επιδόσεις για ένα ευρύ φάσμα αναγκών των πελατών.

Ως μέρος της πιο ολοκληρωμένης σειράς Transit Custom όλων των εποχών, οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν μία εντελώς νέα έκδοση Plug-In Hybrid για χρήσεις όπου απαιτείται πρόσθετη ευελιξία, δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής οδήγησης για εργασίες στο κέντρο της πόλης καθώς και ισχύ μέσω βενζινοκινητήρα για πιο μακρινά ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο. Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται από το Ford Kuga Plug-In Hybrid –το πρώτο σε πωλήσεις PHEV στην Ευρώπη το 2021– και συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα κύκλου Atkinson 2.5 L με μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 11,8 kWh ώστε να προσφέρει στοχευμένη, αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 57 km (EAER) και ισχύ 2.3 kW για την τροφοδοσία εργαλείων και εξοπλισμού στα εργοτάξια μέσω του ProPower Onboard.

Ford Pro

Οι πελάτες μπορούν επίσης να παραγγείλουν το Transit Custom με την τελευταία γενιά των κινητήρων ντίζελ Ford EcoBlue με απόδοση 110 PS, 136 PS, 150 PS ή 170 PS. Το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο διατίθεται με ένα προαιρετικό μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για αυξημένη πρόσφυση. Επιπλέον, εισάγεται ένα υψηλής απόδοσης οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, που προσφέρει μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 2.500 kg και διατίθεται σε συνδυασμό με ένα νέο σύστημα τετρακίνησης, που προσφέρεται με το Transit Custom για πρώτη φορά.

Το νέο Transit Custom έχει σχεδιαστεί εξ’ αρχής ώστε να προσφέρει εξαιρετική απόδοση και ικανότητα μεταφοράς φορτίου, και όπως το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Custom, προφέρει ποικίλες νέες εμπειρίες πελατών που αυξάνουν την παραγωγικότητα, όπως η επιλογή Mobile Office με καινοτόμο αναδιπλούμενο τιμόνι. Ακολουθούν τα βασικά χαρακτηριστικά και οι εκδόσεις:

Νέα αρχιτεκτονική οχήματος με χαμηλότερο ύψος πατώματος φόρτωσης, συνολικό ύψος κάτω από 2 μέτρα και ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση
Τέσσερις εκδόσεις μεγέθους – μήκη L1 ή L2, με ύψη οροφής H1 ή H2
Αμαξώματα panel van, double-cab-in-van, kombi και L-Shaped Bulkhead
Στάνταρ 5G μόντεμ και οθόνη αφής SYNC 4 με διαγώνιο 13 ιντσών
Η γκάμα εκδόσεων περιλαμβάνει τις Base, Trend, Limited, Active, Trail και Sport

Τα μοντέλα Kombi διατίθενται στις ανώτερες εκδόσεις Limited και Trail για πρώτη φορά, για μία αισθητά πιο εκλεπτυσμένη και άνετη εμπειρία επιβατών.

Ford Pro

Όλα τα οχήματα Transit Custom νέας γενιάς είναι πλήρως ενσωματωμένα με την πλατφόρμα λογισμικού Pro και συνδεμένες υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένων end-to-end λύσεων φόρτισης, εργαλείων διαχείρισης από την Ford Pro Telematics και την εφρμογή FordPass Pro, καθώς και του συνδεδεμένου συστήματος χρόνου λειτουργίας FORDLiive.

Το νέο Transit Custom θα κατασκευάζεται από την Ford Otosan σε ένα προηγμένο, νέο εργοστάσιο στην Τουρκία. Οι παραδόσεις στους πελάτες του Transit Custom με κινητήρια σύνολα EcoBlue πρόκειται να ξεκινήσουν στα μέσα του 2023, ενώ πρόσθετες εκδόσεις θα διατίθενται αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ford Pro

Το Ford Pro Upfit Integration System εκσυγχρονίζει τις ψηφιακές μετατροπές
Τα μισά από όλα τα Transit που πωλούνται στην Ευρώπη διαθέτουν κάποιο είδος μετατροπής και πολλές από αυτές τις τροποποιήσει απαιτούν ενσωμάτωση με το ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος – συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης χειριστηρίων και οθονών – που μπορεί να είναι απαιτητικό και χρονοβόρο για τους μετατροπείς.

Για τον εκσυγχρονισμό αυτής της διαδικασίας, η Ford Pro έχει αναπτύξει ένα Upfit Integration System, την πρώτη ψηφιακή λύση της αγοράς που εισάγεται στην Ευρώπη με το νέο Transit Custom. Το νέο σύστημα διαθέτει μία μονάδα διεπαφής που επιτρέπει απρόσκοπτη σύνδεση με το ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος και καθιστά ικανό τον έλεγχο των μετατροπών μέσω της οθόνης αφής 13 ιντσών του SYNC 4 8 αντί πρόσθετου εξοπλισμού. Ως αποτέλεσμα, οι μετατροπές ολοκληρώνονται ταχύτερα και πιο αποδοτικά, ενώ την ίδια στιγμή βελτιώνεται δυνητικά η αξιοπιστία και η ασφάλεια, καθώς οι μετατροπείς δεν θα χρειαστεί να προβούν σε μετατροπές στην περιοχή της καμπίνας ή να προχωρήσουν σε συνδέσεις με την εργοστασιακή καλωδίωση για να τοποθετήσουν τα χειριστήρια.

Οι πελάτες μπορούν να θέσουν κανόνες για τη λειτουργία των μετατροπών, όπως να εμποδίζεται το κατέβασμα της ράμπας αναπηρικού αμαξιδίου, εκτός εάν το όχημα είναι ακινητοποιημένο και σταθμευμένο ή στο νεκρό με το χειρόφρενο τραβηγμένο. Εκτός από την εμφάνιση της απόδοσης μιας μετατροπής στην οθόνη SYNC, οι ψηφιακές συσκευές θα μπορούν επίσης να συνδέονται με πακέτα λογισμικού Ford Pro για απομακρυσμένη παρακολούθηση από τους διαχειριστές στόλων – για παράδειγμα, για παρακολούθηση της θερμοκρασίας σε οχήματα ψυγεία που μεταφέρουν φαρμακευτικά προϊόντα ή τρόφιμα και ποτά όπου είναι απαραίτητη μία αδιάλειπτη εφοδιαστική αλυσίδα.

Ford Pro

Για πρόσθετη βοήθεια για τη βελτιστοποίηση των ψηφιακών μετατροπών τους, επιχειρήσεις και μετατροπείς μπορούν να λαμβάνουν περαιτέρω τεχνική υποστήριξη από τους ειδικούς στην ομάδα Digital Solutions στην Ford Pro Special Vehicles.

Το Ford Pro Mobile Service βελτιώνει το λειτουργικό χρόνο
Η Ford Pro επίσης ανακοίνωσε την επέκταση της προσφοράς Mobile Service σε βασικές αγορές, όπως η Γερμανία. Χρησιμοποιώντας ειδικά μετασκευασμένα van για να φέρει τις δυνατότητες του Transit Center στις αποθήκες και τα γκαράζ των πελατών, το Mobile Service εκτελεί ήδη το 70% των προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης ενός μεγάλου στόλου του οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο – ποσοστό το οποίο αναμένεται να αυξηθεί στο 90% για τα αμιγώς ηλεκτρικά E-Transit και E‑Transit Custom – εξοικονομώντας στις επιχειρήσεις το κόστος και τον χρόνο εκτός λειτουργίας λόγω επισκέψεων στο συνεργείο.

Η επέκταση του Ford Pro Mobile Service στη Γερμανία ακολουθεί μία επιτυχημένη δοκιμή που ξεκίνησε το 2021 με πέντε van οχήματα Mobile Service να λειτουργούν σε επιλεγμένες πόλεις σε όλη τη χώρα. Το Ford Pro Mobile Service μεγαλώνει τώρα διαθέτοντας 49 van οχήματα, γεγονός που καθιστά την προσφορά βελτίωσης του χρόνου λειτουργίας διαθέσιμη σε πελάτες fleet στις μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας. Μέχρι το τέλος του 2022, το Ford Pro Mobile Service στη Γερμανία θα διαθέτει στις τάξεις του 88 στο σύνολο van οχήματα Mobile Service σε όλη τη χώρα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η υπηρεσία λανσαρίστηκε για πρώτη φορά, ένας στόλος από 115 van οχήματα καλύπτει τώρα το 90% της χώρας και πρόκειται να πραγματοποιήσει φέτος πάνω από 75.000 εργασίες σέρβις και επισκευών.

Το Mobile Service είναι μία μόνο από τις λύσεις που προσφέρει το οικοσύστημα Ford Pro για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επιταχύνουν την παραγωγικότητα και να βελτιστοποιήσουν το κόστος ιδιοκτησίας επαγγελματικών οχημάτων. Το συνδεδεμένο σύστημα χρόνου λειτυργίας FORDLiive της Ford Pro Service βοηθά τους πελάτες να λειτουργούν τους στόλους τους με μεγαλύτερη απόδοση, αξιοποιώντας τη συνδεσιμότητα που προσφέρει το FordPass Connect modem μέσω του πακέτου Ford Pro Software.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το FORDLiive μπορεί να μειώσει το χρόνο εκτός λειτουργίας μέχρι και 60%. Το σύστημα έχει ήδη φέτος επιτρέψει 145.000 ημέρες επιπλέον διαθεσιμότητας των οχημάτων, αξίας περίπου €73 εκατομμυρίων για τους πελάτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ