Επικαιρότητα Κόσμος

H Ford σταματά την παραγωγή του C-Max και σχεδιάζει απολύσεις στο εργοστάσιο παραγωγής του

Η Ford αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή του C-Max καθιστώντας γνωστή την πρόθεσή της να περικόψει θέσεις εργασίας στη μονάδα παραγωγής του μοντέλου που βρίσκεται στην Saarlouis της Γερμανίας.

Μετά την απόφασή της να σταματήσει την παραγωγή του C-Max, η Ford ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους των εργαζομένων στη μονάδα παραγωγής του η οποία βρίσκεται στην πόλη Saarlouis της Γερμανίας, αναφορικά με πιθανές περικοπές θέσεων εργασίας.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ξεκινάμε επίσημες διαπραγματεύσεις με το εργατικά συνδικάτα μας με στόχο να τερματίσουμε την παραγωγή του C-Max/Grand C-Max στη Saarlouis», αναφέρει η Ford στην επίσημη δήλωσή της.

Και προσθέτει:

«Καθώς συνεχίζουμε να συνδυάζουμε την παραγωγή με τη ζήτηση, η διαδικασία διαβούλευσης θα περιλαμβάνει επίσης τις απαραίτητες προσαρμογές στο εργατικό δυναμικό».

Σήμερα στη μονάδα που βρίσκεται στην πόλη Saarlouis απασχολούνται για λογαριασμό της Ford περισσότεροι 6.200 υπάλληλοι. Εντούτοις, εξαιτίας της συρρίκνωση της αγοράς των MPV μοντέλων στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων που επιβάλλει η νέα νομοθεσία, οι οποίες αναγκάζουν τη Ford σε δαπανηρές επενδύσεις, η παραγωγή του C-Max σταματά. αυστηρότεροι κανόνες εκπομπών απαιτούν δαπανηρές επενδύσεις.

«Η διατήρηση του οχήματος σύμφωνα με όλες τις νέες υποχρεώσεις θα απαιτούσε πολύ υψηλό επίπεδο επένδυσης για αυτό το μοντέλο», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Ford._X.A.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου