top icon
Κόσμος

H Toyota φέρνει ξανά στη ζωή το εμβληματικό Land Cruiser 70

Δυστυχώς, το σύγχρονο Land Cruiser 70 θα αποτελέσει προνόμιο μιας μόνο αγοράς.

Αρχικά έκανε τα πρώτα του βήματα ως Toyota BJ την 1η Αυγούστου του 1951, ενώ αμέσως μετά το λανσάρισμά του, έγινε το πρώτο όχημα που ανέβηκε στον έκτο σταθμό του όρους Φούτζι. Από τότε, το Land Cruiser δεν σταμάτησε ποτέ να εκπληρώνει την αποστολή του να παρέχει ελευθερία κίνησης και ασφάλεια σε όλους τους τύπους ανθρώπων σε μέρη που είναι προσβάσιμα μόνο με το συγκεκριμένο μοντέλο.

Το Land Cruiser αναπτύχθηκε με βάση τις πλέον extreme καταστάσεις χρήσης και παρείχε αξιοπιστία, ανθεκτικότητα και απόδοση εκτός δρόμου που επέτρεπε στους ανθρώπους να πάνε σχεδόν οπουδήποτε. Αυτή η φιλοσοφία έχει συνεχιστεί και εξελιχθεί, απαριθμώντας πλέον σωρευτικές πωλήσεις περίπου 11,3 εκατομμυρίων μονάδων σε περίπου 170 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Toyota Land Cruiser 70

Από την κυκλοφορία της το 1984, η σειρά «70» συνέχισε να ενσωματώνει στο κατασκευαστικό της DNA αρετές όπως η αξιοπιστία, η ανθεκτικότητα και οι επιδόσεις εκτός δρόμου που αποτελούν βασικές αξίες του Land Cruiser.

Toyota Land Cruiser 70

Σήμερα, αυτό ακριβώς το μοντέλο επανεισάγει σήμερα στην αγορά της Ιαπωνίας η Toyota. Με τη διαφορά βέβαια ότι δεν πρόκειται για το γνωστό off-roader που γνωρίσαμε για πρώτη φορά πριν από 40 χρόνια, καθώς η έκδοση αυτή διαθέτει ουκ ολίγα σύγχρονα συστήματα – όπως το Hill Start Assist Control και το Downhill Assist Control. Η Toyota προσφέρει αυτό το Land Cruiser 70 με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, καθώς και με συστήματα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας και ενεργού traction control. Το «παρών» δίνει επίσης το γνωστό και πάντοτε αξιόπιστο πλαίσιο τύπου σκάλας.

Toyota Land Cruiser 70

Το αναγεννημένο Land Cruiser 70 προσφέρεται αποκλειστικά στην Ιαπωνία ως 6θυρο SUV -καθώς στο πίσω μέρος υπάρχουν δύο πόρτες- μήκους 4.890 χλστ. που τροφοδοτείται από έναν ντίζελ κινητήρα 2,8 λίτρων με άμεσο ψεκασμό, ισχύ 204 ίππους και ροπή 500 Nm. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ρεζερβουάρ καυσίμου έχει χωρητικότητα 130 λίτρα, ενώ στο σύγχρονο εσωτερικό του επιτρέπεται η φιλοξενία 5 επιβατών.

Toyota Land Cruiser 70

Το συγκεκριμένο Land Cruiser της σειράς «70» θα διατίθεται μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας KINTΟ της Toyota. Το πιο προσιτό πακέτο του προγράμματος της εν λόγω υπηρεσίας περιλαμβάνει μηνιαία δόση ύψους μόλις 285 ευρώ.

Η τιμή του «νέου» Land Cruiser 70 ορίζεται πάντως στα 4,800,000 γιεν, δηλαδή στα όχι περισσότερα από 29.966 ευρώ με βάση της τρέχουσες ισοτιμίες.

Toyota Land Cruiser 70

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ