top icon
Κόσμος

Η Ford Mustang Mach-E υποβλήθηκε στη δίαιτα του… γιαουρτιού

Τα γιαουρτάκια συνηθίζονται στις δίαιτες, αλλά αυτό γνωρίζαμε ότι ισχύει για τους ανθρώπους. Η Ford όμως μας δείχνει πώς βοήθησε και στη Mustang Mach-E να χάσει βάρος.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν πέρα από τον παραδοσιακό χώρο αποσκευών και έναν ακόμα κρυφό χώρο στο εμπρός μέρος, στη θέση του κινητήρα, γνωστό και ως «frunk». Όσον αφορά την Ford Mustang Mach-E, ο χώρος αποθήκευσης κάτω από το εμπρός καπό, έχει όγκο 100 λίτρων.

Αυτό που όμως τον καθιστά ξεχωριστό, είναι το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του. Πρόκειται για ανακυκλωμένα δοχεία γιαουρτιού, τα οποία, μάλιστα, πέρα από το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που μείωσαν, περιόρισαν και το βάρος του αυτοκινήτου κατά τρία κιλά.

Ford

Το «frunk» μέχρι πρότινος κατασκευάζονταν από έξι ανεξάρτητα πλαστικά μέρη. Τώρα όμως, χάρη στο ανήσυχο πνεύμα των ανθρώπων της Ford, το νέο frunk της Mustang Mach-E δημιουργείται ως ένα ενιαίο τμήμα, εξοικονομώντας βάρος τριών κιλών, όπως προαναφέραμε, χρησιμοποιώντας 115 δοχεία γιαουρτιού.

Ford

Όσον αφορά τη λειτουργικότητα του εμπρός χώρου αποσκευών της Mustang Mach-E, αυτός εξοπλίζεται με τάπα αποστράγγισης και καθαρίζεται εξαιρετικά εύκολα, αποτελώντας τον τέλειο χώρο για τους ιδιοκτήτες για τη μεταφορά βρεγμένων ή λασπωμένων αντικειμένων, όπως είναι για παράδειγμα μπότες πεζοπορίας και εξοπλισμός κατάδυσης ή αναρρίχησης.

Ford

Η Cynthia Williams, παγκόσμια διευθύντρια βιωσιμότητας, πιστοποίησης και συμμόρφωσης στη Ford δήλωσε σχετικά: «Εκτός από τη μείωση των εκπομπών ρύπων των οχημάτων μας, δεσμευόμαστε να αυξήσουμε τα ανακυκλωμένα και βιώσιμα υλικά που υπάρχουν σε αυτά. Φιλοδοξία μας είναι να χρησιμοποιούμε μόνο ανακυκλωμένο ή ανανεώσιμο πλαστικό στα οχήματά μας και αυτή η καινοτομία μας βοηθά να έρθουμε πιο κοντά σε αυτό τον στόχο».

Ford

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ