Επικαιρότητα Κόσμος

Η Jaguar Land Rover κλείνει το εργοστάσιό της στη Μ. Βρετανία για δύο εβδομάδες

Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης βρίσκει μία… περίφημη εφαρμογή στην απόφαση της Jaguar Land Rover να διακόψει για δύο εβδομάδες την παραγωγή του εργοστασίου της στη Μ. Βρετανία.

Η Jaguar Land Rover θα κλείσει το εργοστάσιό της στο Solihull της Μ. Βρετανίας για δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της για μείωση έως και 50% των πωλήσεων στην Κίνα, εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλούν οι εισαγωγικοί δασμοί στη χώρα, αλλά και εν γένει ο εμπορικός πόλεμος της χώρας με τις ΗΠA που μοιραία καταβαραθρώνουν την εγχώρια ζήτηση.

«Ως μέρος της συνεχιζόμενης στρατηγικής της εταιρείας για κερδοφόρα ανάπτυξη, η Jaguar Land Rover επικεντρώνεται στην επίτευξη λειτουργικής αποτελεσματικότητας και ως εκ τούτου θα ευθυγραμμίσει την προσφορά ώστε να αντανακλά τη διακυμαινόμενη ζήτηση παγκοσμίως, ανάλογα με τη ζήτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή τους ένας εκπρόσωπος της JLR.

Το εργοστάσιο του Solihull, στο οποίο κατασκευάζονται οι Jaguar F-Pace, το Land Rover Discovery, το Range Rover, το Range Rover Sport και το Range Rover Velar, θα κλείσει για δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από τις 22 Οκτωβρίου. Η ένωση Unite σε δηλώσεις της διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας.

Η Jaguar Land Rover, η οποία κατασκεύασε σχεδόν το ένα τρίτο από τα 1,67 εκ. αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στη Μ. Βρετανία το 2017, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι ένα άλλο εργοστάσιό της στη χώρα, αυτό στο Castle Bromwich, θα προχωρήσει για τον ίδιο λόγο σε περικοπή δύο εργάσιμων ημερών ανά εβδομάδα από το μήνα που ήδη διανύουμε μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως περίπου το 45% των πωλήσεων της JLR απαρτίζεται από πετρελαιοκίνητα μοντέλα, κάτι που σε συνδυασμό με τις συζητήσεις για την επικείμενη έξοδο της χώρας από την ΕΕ, δεν συνθέτουν και το πλέον ευνοϊκό εμπορικό «σκηνικό» για τη βρετανική εταιρεία._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου