top icon
Κόσμος

Η θρυλική Cobra AC είναι ξανά μαζί μας

Η AC Cars, η πιο παλιά εν ενεργεία εταιρεία κατασκευής οχημάτων από το Ην. Βασίλειο, κάνει το μεγάλο comeback παρουσιάζοντας τη νέα Cobra AC GT Roadster.

Η νέα Cobra AC GT Roadster, το ολοκαίνουργιο και αποκλειστικό roadster υψηλών επιδόσεων της AC Cars που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, συνιστά την επιστροφή ενός από τα πιο διάσημα ονόματα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με καθαρό ντιζάιν, η AC Cobra GT Roadster είναι ένα σύγχρονο σε κάθε του πτυχή σπορ αυτοκίνητο που θα παράγεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και προηγμένες μηχανολογικές διαδικασίες παραμένοντας ταυτόχρονα πιστό στο πνεύμα της αυθεντικής AC Cobra από τη δεκαετία του 1960.

Cobra AC GT Roadster

Τεχνολογικά, η διθέσια AC Cobra GT Roadster χρησιμοποιεί ένα αλουμινένιο, χαμηλού βάρους και υψηλής στρεπτικής ακαμψίας πλαίσιο τύπου space frame που παράγεται ειδικά από την AC Cars με την υποστήριξη της ιταλικής Cecomp s.p.a.  Αυτό το νέο πλαίσιο εξασφαλίζει ένα μεταξόνιο που φτάνει 2.570 χλστ. (+284 χλστ. σε σχέση με εκείνο του AC Cobra Mk. VI). Ωστόσο, το συνολικό μήκος νέου αυτοκινήτου έχει μεγαλώσει μόλις κατά 110 χλστ. φτάνοντας πλέον τα 4.225 χλστ.

Χρησιμοποιώντας έναν 5λιτρο V8 κινητήρα της Ford που αποδίδει 663 ίππους και ροπή 780 Nm, σε συνδυασμό με χειροκίνητο 6τάχυτο κιβώτιο ή αυτόματο 10 σχέσεων, η AC Cobra GT Roadster ζυγίζει λιγότερο από 1.500 κιλά εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ. σε περίπου 3,3 δλ. και τελική ταχύτητα 278 χλμ./ώρα.

Cobra AC GT Roadster

Το βρετανικό roadser διαθέτει ένα σύγχρονο εσωτερικό, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο ώστε να αντικατοπτρίζει την κληρονομιά του μοντέλου. Ωστόσο, η AC Cars δεν το αποκαλύπτει πλήρως – κάτι που θα συμβεί τον επόμενο μήνα. Μολαταύτα, η βρετανική εταιρεία μας διαβεβαιώνει ήδη από σήμερα ότι το cockpit θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμό και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης.

Η νέα AC Cobra GT Roadster αναμένεται να κοστίζει περί τις 285.000 £ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ στο Ην. Βασίλειο, με τις τιμές να ποικίλλουν ανάλογα με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τους φόρους στη χώρα παράδοσης.

Cobra AC GT Roadster

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Cobra AC GT Roadster
  • Cobra AC GT Roadster
  • Cobra AC GT Roadster
  • Cobra AC GT Roadster
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ