X
Κόσμος

Ήγγικεν η ώρα για το νέο Tesla Model 3

Η Tesla ανανεώνει το Model 3. Αισθητικά, αλλά και σε ουσία.

Η Tesla παρουσίασε το Model 3 το 2017, κάτι που σημαίνει ότι ο Βενιαμίν της ηλεκτρικής γκάμας της Νο 1 αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο των οχημάτων μηδενικών εκπομπών έχει ήδη συμπληρώσει 5 χρόνια παρουσίας στις κατά τόπου αγορές.

Αν και μέσα στα πέντε αυτά χρόνια έχει βελτιωθεί… αθόρυβα σε ορισμένους τομείς, το Model 3 δεν έχει ανανεωθεί την περίοδο αυτή. Τουλάχιστον, οχι στο βαθμό που το έπραξε το μεγαλύτερο Model S το 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το οποίο δεν κατονομάζει τις πηγές του, η Tesla ετοιμάζει ήδη την ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου υπό τη στέγη της κωδικής ονομασίας «Highland» περιλαμβάνοντας επεμβάσεις τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο και ενημερώσεις στο σύστημα μετάδοσης κίνησης και στο πακέτο των μπαταριών του.

Θυμίζουμε ότι για το Model S, η περσινή ενημέρωση περιελάμβανε μικρές αλλαγές στην εξωτερική «αμφίεση», σε αντίθεση με το εσωτερικό, το οποίο επανασχεδιάστηκε για να μοιάζει περισσότερο με το Model 3. Έχοντας αυτό κατά νου, δεν περιμένουμε ότι το εσωτερικό ή το εξωτερικό του τελευταίου θα αλλάξει και πολύ.

Η μείωση του κόστους παραγωγής αποτελεί επίσης προτεραιότητα για το ανανεωμένο Model 3, και ένας τρόπος για να το πετύχει αυτό ο κατασκευαστής είναι να χρησιμοποιήσει στο ανανεωμένο σεντάν τα μεγάλα χυτά κομμάτια και να μειώσει τον αριθμό των εξαρτημάτων, όπως έκανε ήδη με το Model Y. Ο κατασκευαστής θα εξαλείψει επίσης τόσα φυσικά κουμπιά ενώ μεγάλη είναι η πιθανότητα το Model 3 να διαθέτει ένα τιμόνι τύπου yoke, αντί του παραδοσιακού στρογγυλού.

Επικαλούμενο της μη κατονομαζόμενες πηγές του, το Reuters επισημαίνει στο σχετικό ρεπορτάζ ότι η παραγωγή του νέου Model 3 θα ξεκινήσει αρχικά στη μονάδα της Tesla στην Σαγκάη της Κίνας το τρίτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!