top icon
Κόσμος

O Elon Musk επιβεβαιώνει την έλευση του Tesla Model 2 αλλά και απολύσεις προσωπικού

H Tesla επιβεβαίωσε από τα πλέον επίσημη χείλη ότι το Model 2 θα πάρει σάρκα και οστά στα πλαίσια μιας σειράς προσπαθειών της αμερικανικής εταιρείας να σκαρφαλώσει σε πωλήσεις στις 3 εκατομμύρια μονάδες σε ετήσια βάση.

Στις αρχές του μήνα που διανύουμε τον γύρο του διαδικτύου είχε κάνει η είδηση(;) που ήθελε την Tesla να έχει ακυρώσει τα σχέδια κατασκευής και διάθεσης ενός νέου, χαμηλού κόστους ηλεκτρικού αυτοκινήτου, γνωστού έως τώρα με την ανεπίσημη ονομασία «Model 2».

Επικαλούμενο όχι μία αλλά τρεις πηγές με γνώση στο όλο θέμα, αλλά και «εσωτερική» αλληλογραφία στους κόλπους της αμερικανικής εταιρείας, το Reuters αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση ότι το project του νέου Model 2 ακυρώθηκε και ότι η πλατφόρμα που επρόκειτο να υποστηρίξει το νέο EV της Tesla θα χρησιμοποιηθεί τώρα για τη δημιουργία αυτόνομων robotaxis, που θα παράγονται σε πολύ λιγότερες ποσότητες σε σχέση με το Model 2.

Tesla Model Y

Ωστόσο, η πραγματικότητα δείχνει να είναι διαφορετική, με τον Elon Musk να ανοίγει τα χαρτιά του μιλώντας στην εκδήλωση για την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Tesla για το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Ο Elon Musk δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο μικρό EV, αλλά είπε ότι η Tesla «επιταχύνει την κυκλοφορία νέων μοντέλων πριν από την προαναφερθείσα έναρξη παραγωγής το δεύτερο εξάμηνο του 2025». Αυτό σημαίνει ότι θα το Model 2 είναι πλέον πιθανό να δει τα φώτα της δημοσιότητας στα τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025.

Tesla

Συνεχίζοντας, ο ισχυρός άνδρας της Tesla, είπε:

«Αυτά τα νέα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των πιο προσιτών μοντέλων, θα χρησιμοποιούν πτυχές της πλατφόρμας επόμενης γενιάς της Tesla καθώς και πτυχές των σημερινών μας πλατφορμών και θα μπορούν να παράγονται στις ίδιες γραμμές παραγωγής με την τρέχουσα σειρά οχημάτων μας».

Ο Elon Musk σχολίασε επίσης τον μειωμένο ρυθμό ανόδου των πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως, λέγοντας:

«Το ποσοστό υιοθέτησης των EV παγκοσμίως είναι υπό πίεση και πολλοί άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων αποσύρονται από τα EV και υιοθετούν υβριδικά plug-in υβριδικά. Πιστεύουμε ότι αυτή δεν είναι η σωστή στρατηγική και ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα κυριαρχήσουν τελικά στην αγορά».

Πρόσθεσε επίσης ότι η αμερικανική εταιρεία έχει ως στόχο να παράγει περισσότερα από 3 εκατομμύρια οχήματα σε ετήσια βάση.

Η Tesla επιβεβαίωσε επίσης ότι θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της κατά περισσότερο από 10% για να «προετοιμάσει την εταιρεία για την επόμενη φάση ανάπτυξης» και να εξοικονομήσει «πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ετήσια βάση».

Model S Plaid MY 2023

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ