top icon
Κόσμος

Ηλεκτρικά van για τα ταχυδρομεία της Σερβίας

Η ταχυδρομική υπηρεσία της Σερβίας παρουσίασε τα ηλεκτρικά οχήματα διανομής Cenntro Logistar 200 Van για αποστολές, διανομή πακέτων, ταχυδρομική αποστολή, ταχυμεταφορές μετρητών και τηλεγραφήματα.

Η κρατική εταιρεία logistics και η ταχυδρομική υπηρεσία της Σερβίας παρουσίασε τα ηλεκτρικά οχήματα διανομής Cenntro Logistar 200 Van για αποστολές, διανομή πακέτων, ταχυδρομική αποστολή, ταχυμεταφορές μετρητών και τηλεγραφήματα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στο Νόβι Σαντ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Το Νόβι Σαντ είναι η πρώτη πόλη στην οποία τα Ταχυδρομεία της Σερβίας θα εισαγάγουν ηλεκτρικά οχήματα (EV). Η εταιρεία παρουσίασε 31 φορτηγά και δήλωσε ότι σχεδιάζει να ηλεκτροδοτήσει ολόκληρο το στόλο του ταχυδρομείου στην πόλη.

Ο Zoran Đorđević, εκτελών χρέη γενικού διευθυντή του Ταχυδρομείου της Σερβίας, διαβεβαίωσε ότι η μακροπρόθεσμη δέσμευση της εταιρείας είναι να αυξάνει συνεχώς το μερίδιο των ηλεκτρικών οχημάτων στο στόλο μεταφορών της: μοτοσικλέτες, ποδήλατα και φορτηγά. Μέχρι το τέλος του μήνα, το ταχυδρομείο της Σερβίας θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τα νέα οχήματα για υπηρεσίες στο κέντρο της πόλης. Εκτός από τις υπηρεσίες, τα νέα οχήματα θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στο Νόβι Σαντ και θα το τοποθετήσουν μεταξύ των πιο φιλικών προς το περιβάλλον πόλεων στην Ευρώπη, τόνισε ο Đorđević. Το Ταχυδρομείο της Σερβίας εγκατέστησε πρόσφατα τους πρώτους ηλιακούς συλλέκτες στα κτίριά του.

Cenntro Logistar 200 Van

O εξηλεκτρισμός είναι μόνο μία από τις δραστηριότητες που υλοποιεί η εταιρεία για την καινοτομία σε όλες τις φάσεις της τεχνολογικής διαδικασίας και των υποδομών. Όλα τα βήματα κατευθύνονται προς ένα βιώσιμο περιβαλλοντικά υπεύθυνο μέλλον και τη μακροπρόθεσμη μείωση του κόστους. Η εταιρεία έχει ήδη εγκαταστήσει ηλιακούς συλλέκτες στο ταχυδρομικό της κέντρο στο Kragujevac και το Novi Sad είναι αποφασισμένο να είναι το επόμενο. Στη συνέχεια, φωτοβολταϊκά πάνελ θα τοποθετηθούν στα κτίριά της στο Βελιγράδι και το Νις.

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα αντικαθιστούν τα παλαιότερα οχήματα στους δρόμους, με αποτέλεσμα τη μείωση των επιβλαβών εκπομπών και του θορύβου. Η ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται στα φωτοβολταϊκά εργοστάσια θα χρησιμοποιείται για τη λειτουργία των αυτόματων μηχανημάτων διαλογής και των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Cenntro Logistar 200 Van

Η πόλη του Novi Sad σκοπεύει να συνεχίσει να επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη με την αγορά ηλεκτρικών λεωφορείων, το άνοιγμα περισσότερων ποδηλατοδρόμων και την παροχή επιδοτήσεων στους πολίτες για την αγορά ποδηλάτων. Σημειώνεται ότι η Cenntro, η κατασκευάστρια εταιρεία των οχημάτων που απέκτησε το Ταχυδρομείο της Σερβίας, έχει την έδρα της στο Νιου Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ